Weerbericht:
In de ochtend (plaatselijk dichte) mist, vanmiddag veel bewolking
Verkeersinformatie:
88 files van totaal 360 km

Brandweer uitgerukt voor grote brand in Kortgene

Toegevoegd: 08-04-2006, 12.18 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

KORTGENE - Momenteel woedt een grote brand in een hooischuur in Kortgene.

Sinds tien voor twaalf woedt brand in het pand van Van Eck Loon- en Grondwerken aan de Prinsendijk in Kortgene. Na de eerste melding werd de tankautospuit 4733 van de blusgroep Colijnsplaat onder prioriteit één ter plaatse gestuurd. Toen dit voertuig ter plaatse kwam bleek dat er een forse brand woedde.

Al snel werd opgeschaald naar "middelbrand". Dit resulteerde in de inzet van een tweede tankautospuit 4746. Vijf minuten daarna werd het sein "grote brand" gegeven. Dit zorgde voor de inzet van een derde tankautospuit; de 4732 van de blusgroep Kamperland.

Ook werd de Verbindings-/Commandowagen 4293 vanuit Zierikzee ter plaatse gevraagd. Inmiddels werd ook het haakarmvoertuig 4362 met de dompelpomp 4365 tet plaatse gestuurd. Rond kwart over twaalf is de Officier Van Dienst Geneeskundig 19802 ingelicht over de brand.

Volgens de politie stonden op het moment dat de brand uitbrak meerdere dieren in de schuur. Het is niet bekend of deze op tijd gered konden worden. De politie heeft de omgeving van de brand afgezet.

De brandweer is op dit moment bezig met het aanleggen van de waterwinning.

Het bekijken van de video kan mogelijk problemen opleveren in verband met de drukte op de server.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren