Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 220 km

Politie houdt man met vals biljet aan

Toegevoegd: 25-09-2014, 15.30 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vanmiddag in Goes een Brabander aangehouden die probeerde te betalen met een vals bankbiljet.

Volgens de politie probeerde de man, een 37-jarige inwoner van Breda, af te rekenen bij een winkel aan de Marcoinstraat. Het 5 eurobiljet dat hij wilde gebruiken bleek echter vals te zijn. De politie werd ingeschakeld en die hield de man aan.

Op de website van De Nederlandse Bank staan tips om geld te checken op echtheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marina (26-9-2014 om 13:01)
En juist om deze reacties zijn er valse 5 euro biljetten in omloop niemand verwacht het maar als het je 10x lukt met valse 5 euro te betalen ( grotere kans dat het lukt dan 1x met valse 50 euro die gaan meestal door de scanner heen). Keur het niet goed hoor, maar tis slimmer dan met 50 euro
Marina (26-9-2014 om 12:01)
Kennelijk denkt die man er slim vanaf te komen! Zo ken ik er een die zonder te betalen de supermarkt uit ging en doodleuk zegt dat de caissière heeft opgelet! Hopelijk gaan hun beter letten op vals betalen en winkeldieven!
Andre (26-9-2014 om 11:57)
Het is juist heel belangrijk om valse bankbiljetten aan te geven, zo wordt een inzicht verkregen welke biljetten het meest worden vervalst en aan verbeteringen toe zijn. Maar ja, er zijn lezers die dit niet begrijpen.
mar (26-9-2014 om 10:06)
1 biljet van 5 euro valt niet zo op. De grote biljetten worden meestal wel door de scanner gehaald. Maar je hebt je 'winst' vooral als je dat regelmatig kan doen. Wat hebben mensen eraan om bijv. van de Oost-Europese munten af te komen door ze hier uit te geven voor 1-2 Euro. Dan zijn ze wel goedkoop en de ontvanger, is de dupe. Oplichting behoord gestraft hoe klein ook.
Franky (25-9-2014 om 20:31)
Dit word pas vervolgd indien verdachte meerdere valse biljetten bij zich heeft en of meneer is vaker (recidive) "betrapt" met valse biljetten. Verder netjes gehandeld, altijd politie er bij halen, al is het maar een biljet van 5 euro.
Jan (25-9-2014 om 19:36)
5 euro? dat gaat goed. mag ik even lachen?
Cookie-instellingen beheren