Weerbericht:
Bewolkt, vanaf zaterdagmiddag van het zuidwesten uit sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote brand Stationsstraat Sas van Gent

Toegevoegd: 29-09-2014, 02.02 uur - Update: 29-09-2014, 03.55 uur
Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - In Sas van Gent is in de nacht van zondag op maandag een grote brand uitgebroken. Er is zeker één persoon gewond geraakt.

De brand woedde in een feestzaal achter een pand aan de Stationsstraat. In dat pand is een café gevestigd met daarboven enkele woonlagen. De brand werd rond 01.40 uur opgemerkt. De brandweer schaalde snel op en rukte uit met drie tankautospuiten en een hoogwerker. Het vuur werd bestreden vanaf de Stationsstraat, de Tramstraat en vanaf het terrein van een pand aan de Westkade. Een aangrenzend pand werd ontruimd.

Er werden ook een ambulanceteam en een traumateam opgeroepen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er een gewonde uit het pand gehaald en moest dit slachtoffer in de ambulance worden behandeld. Het traumateam is niet meer ter plekke gekomen omdat het slachtoffer alleen lichte brandwonden bleek te hebben. Volgens de woordvoerder is de gewonde naar het ziekenhuis gebracht.

De brand was enige tijd uitslaand maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het aangrenzende gebouw. De brand bleef beperkt tot de feestzaal. Rond 03.20 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Er werd toen echter nog wel volop nageblust.

Een medewerker van Stichting Salvage komt ter plekke om de betrokkenen te helpen met het afhandelen van de schade. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand. Vanwege de brand moest een deel van de Westkade tijdelijk worden afgesloten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rik (29-9-2014 om 04:59)
ja, dit had vast wel met een ts4 afgewerkt kunnen worden.. wanneer worden we eens wakker??
Cookie-instellingen beheren