Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 72 km

Inbrekers opgepakt na achtervolging

Toegevoegd: 01-10-2014, 13.10 uur
Door: Rolf de Feijter

KLOOSTERZANDE - In België zijn een 36-jarige inwoner van Sprang-Capelle en een 38-jarige inwoner van Galway (GB) aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een apotheek aan de Cloosterstraat in Kloosterzande.

Afgelopen nacht werd rond 02.15 uur ingebroken in de apotheek. De voordeur van het bedrijf was geforceerd. Een oplettende getuige had een auto weg zien rijden en waarschuwde de politie. Bij de rondweg Terhole zagen agenten de auto rijden. Op een stopteken werd niet gereageerd.

Er ontstond een achtervolging waarbij Nederlandse politiemensen hulp kregen van hun Belgische collega's. Via de E19 reden de verdachten richting Gent waarbij zij slingerend over de weg reden om te beletten dat zij tot stoppen werden gedwongen. Uiteindelijk moesten zij hun vluchtpoging staken toen de bestuurder zijn auto vast reed in een bosperceel in de Lindestraat in Nieuwkerken (B).

Het tweetal is overgebracht naar een Belgische politiecel. De Nederlandse autoriteiten dienen een uitleveringsverzoek in.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tom (2-10-2014 om 15:19)
@ Ik: jij snapt geloof ik niet helemaal hoe het strafsysteem in elkaar zit. In België hebben ze geen misdrijf gepleegd en kunnen daar dus ook niet gestraft worden. Dat kan alleen in Nederland. Er is plek zat in de gevangenissen, dus zet ze maar een poosje binnen hoor! Verder goed werk van de politie en de oplettende getuige!
piet (2-10-2014 om 06:20)
Goed werk van de politie!
Ik (1-10-2014 om 15:05)
Laat die twee inbrekers maar lekker in Belgie gestraft worden. We hebben hier al genoeg criminelen.
Cookie-instellingen beheren