Weerbericht:
Opklaringen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 2 km

Vrachtschip gezonken na aanvaring

Toegevoegd: 03-10-2014, 00.50 uur
Door: Rolf de Feijter

NIEUW-VOSSEMEER - Op het Schelde-Rijnkanaal bij Nieuw-Vossemeer is donderdagavond een vrachtschip gezonken nadat het werd overvaren door een groot passagiersschip. Twee opvarenden van het vrachtschip werden gered.

Het incident vond rond 22.10 uur plaats op het Schelde-Rijnkanaal net op de grens van Zeeland en Brabant bij de Oude Dijk. In eerste instantie zou een plezierjacht zijn gezonken maar al snel werd duidelijk dat een passagiersschip een vrachtschip van 80 meter geladen met zout had overvaren. De brandweer ging met meerdere duikploegen ter plaatse maar deze werden niet ingezet. Ook stond een ambulance stand-by.

Het vrachtschip is na de aanvaring gezonken. Aan boord waren twee opvarenden. Zij zijn gered en aan boord van het passagiersschip genomen. De twee opvarenden raakten niet gewond. Aan boord van het passagiersschip bevonden zich een onbekend aantal passagiers. Voor zover bekend bleven zij ongedeerd.

Het scheepvaartverkeer op het Schelde-Rijnkanaal is stilgelegd. Een bergingsschip en een boot van Rijkswaterstaat zijn ter plaatse om te kijken of het scheepvaartverkeer om het gezonken vrachtschip heen kan varen. Het is nog niet duidelijk wanneer de berging van het vrachtschip precies zal starten.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (4-10-2014 om 13:04)
Schip was langer en volgens de laatste berichten had het i.d. stuurproblemen en is het passagiersschip vol in de ankers gegaan, gezien de lichte schade aan dezen en het verhaal van de bemanning. Mogelijk dat ie daardoor scheef is komen te liggen, waardoor ie water binnen kreeg. En ja zou wat nat wordt. Gelukkig goed afgelopen, dat is het belangrijkste.
Gelukkig (4-10-2014 om 02:34)
Gelukkig zijn de beide opvarenden van het binnenschip veilig aan boord van het passagiersschip genomen. Je moet je daarom niet indenken dat het andersom geweest zou zijn. Zo'n passagiersschip zit vol met ouderen, meestal ouden van dagen. En @ John en Wim, in een volgend bericht wordt vermeld dat het binnenschip in de problemen geraakt is. Misschien heeft dat motor- of stuurproblemen gehad en zijn dwars voor het passagiersschip terecht gekomen. Ik was er niet bij, dus doe geen beweringen, maar het zou zomaar mogelijk geweest kunnen zijn.
Beroeps schipper (3-10-2014 om 21:49)
@John en Wim, ik zie nergens staan dat het schip over het hoofd is gezien, jullie wel? Er was namelijk een heel andere reden van dit ongeval.
john (3-10-2014 om 12:29)
vreemd verhaal dat een binnenvaartschip van 80 meter over het hoofd wordt gezien. sterkte voor alle betrokkenen.
wim (3-10-2014 om 07:15)
Onbegrijpelijk dat een schip met die lengte van 80 meter niet gezien is met het tegenwoordige mogelijke apparatuur het gezien kan worden
Cookie-instellingen beheren