Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Schelde-Rijnkanaal nog steeds gestremd

Toegevoegd: 03-10-2014, 10.09 uur
Het schelde-Rijnkanaal is nog steeds gestremd. Het schelde-Rijnkanaal is nog steeds gestremd.
Het schelde-Rijnkanaal is nog steeds gestremd.
© Foto: Jens de Rond
Door: Rolf de Feijter

NIEUW-VOSSEMEER - Het scheepvaartverkeer op het Schelde-Rijnkanaal is nog altijd gestremd. Dit komt door de aanvaring van donderdagavond waarbij een binnenvaartschip is gezonken.

De aanvaring vond donderdagavond plaats nadat een binnenvaartschip van 80 meter lang in problemen raakte en werd overvaren door een groot passagiersschip. Na de aanvaring is het binnenvaartschip gezonken. De Twee opvarenden van het binnenvaartschip raakten te water maar konden veilig aan boord van het passagiersschip worden genomen. Er vielen geen gewonden.

Rijkswaterstaat overlegt nu met een bergingsbedrijf wanneer de berging plaats zal vinden. Het scheepvaartverkeer is tot nader order gestremd. Boten kunnen omvaren. Het binnenvaartschip, geladen met zout, ligt overdwars op de bodem van het kanaal.

Zie ook:
- Vrachtschip gezonken na aanvaring (03-10-2014)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren