Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Eis ISD-maatregel tegen Vlissinger

Toegevoegd: 06-10-2014, 16.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 28-jarige Vlissinger A. B. die zich maandag voor de rechtbank in Middelburg moest verantwoorden had geen idee wat het was, maar hij had er in ieder geval geen trek in: de ISD-maatregel; een verblijf van twee jaar in een inrichting voor veelplegers.

De Vlissinger, die al diverse keren is veroordeeld voor onder meer diefstallen, wordt er deze keer van verdacht een portemonnee met inhoud te hebben verduisterd, een mes te hebben gestolen en betrokken te zijn geweest bij gesjoemel met een kratten/flessen-inleverautomaat. Daar werd geprobeerd om reeds dertien ingeleverde lege kratten opnieuw in te leveren en van het geld bier te kopen.

Het mes erkende de Vlissinger. Hij had zich willen verdedigen toen hij door een viertal jongeren werd belaagd. De portemonnee had hij gevonden maar durfde die niet bij de politie in te leveren omdat hij nog een boete had openstaan. En de kratten? Daar had hij niets mee te maken gehad, beweerde hij. Volgens zijn raadsman was het opleggen van de ISD-maatregel niet mogelijk, omdat B. geen verblijfsvergunning heeft.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
fred (8-10-2014 om 09:28)
IId het moet niet gekker worden,;Als wij dat in het buitenland zouden doen zijn we nog niet thuis,straf uitzitten ,en enkeltje terug naar land van herkomst
een gast (6-10-2014 om 18:36)
als de straf van twee jaar in een inrichting niet kan omdat deze persoon hier illegaal is dan ,of het land uitzetten of vier jaar in de gevangenis . maar dan wel op zijn kosten want al dit soort situaties kost ons al genoeg
Mohtafohka (6-10-2014 om 18:01)
Vlissinger,of illegale immigrant die in Vlissingen verblijft?
jr (6-10-2014 om 17:37)
Wel lekker makkelijk, geen verblijfsvergunning dan maar niet straffen en zijn gang laten gaan. Nog meer liefhebbers ?????
AD. (6-10-2014 om 17:16)
Dus iemand die geen verblijfsvergunning heeft kan wel een boete krijgen maar hoeft die niet te betalen en als hij meerdere misdrijven pleegd kan dat verder niet worden bestraft volgens zijn raadsman.omdat hij illegaal is. Veel gekker moet het dan toch niet worden. Maar als je in dit land een adres hebt en je hebt inkomen ben je kwetsbaar want loonbeslag kan wel woden opgelegd.
Rob (6-10-2014 om 16:44)
(Quote) "Volgens zijn raadsman was het opleggen van de ISD-maatregel niet mogelijk, omdat B. geen verblijfsvergunning heeft." (Unquote) Lijkt me dan niet zo moeilijk die uitspraak.....géén verblijfsvergunning, dan het land uitflikkeren zulke allochtone veelplegers!!!
Cookie-instellingen beheren