Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

Tweede poging ISD-maatregel winkeldief

Toegevoegd: 06-10-2014, 16.20 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 37-jarige P. de B. is maandag op de zitting van de rechtbank in Middelburg voor de tweede keer de ISD-maatregel gevorderd. |

De B., met een strafblad van 26 pagina's wordt deze keer verdacht van enkele winkeldiefstallen en verzet bij zijn aanhouding. Zijn eerste veroordeling tot een verblijf van twee jaar in een ISD-maatregel mislukte.

De uitspraak volgt over twee weken.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Choco (7-10-2014 om 11:35)
Als je de rechtbankverslagen leest is het elke keer weer opvallend hoeveel veelplegers, inbrekers en ander tuig afkomstig is uit Vlissingen, een situatie die al sinds jaar en dag bestaat. Onbegrijpelijk dat geen enkel gemeentebestuur de wil of de moed heeft, om in samenwerking met woningverhuurders, politie en andere instanties tuig buiten de stad te houden en van tijd tot tijd de bezem eens door de stad haalt. Mocht dit volgens de wet niet mogelijk zijn, want we zijn tenslotte in Nederland, dan wordt het tijd dit eens te veranderen. Misschien dat dan de reputatie van deze stad, ook landelijk, weer eens wat beter wordt. Ben echter bang dat dit ijdele hoop is.
piet (6-10-2014 om 17:56)
Triest figuur om je op die leeftijd met zulke zaken bezig te houden. Aan de andere kant laat dit wel mooi zien dat ons rechtssysteem totaal niet functioneert. Naar mijn weten worden de straffen bij recidive zwaarder, maar dan had deze knuppel al lang voorgoed binnen moeten zitten. Op deze manier kost hij de samenleving ontzettend veel geld en hij leert er duidelijk niks van. Genoeg is genoeg! Of willen we nog meer mensen van buiten de landsgrenzen in onze gevangenissen gaan zitten en zulke figuren vrij laten rondlopen?
AD. (6-10-2014 om 17:27)
Ik snap niet dat de rechtbank niet snapt dat er hier met hun voeten word gespeeld want als iemand met 26 pagina,s strafblad alles aan zijn laars lapt en gewoon doorgaat moet je die direct langdurig opsluiten want ook nu zie je deze crimineel dus niet meer terug om zijn ISD maatregel te ondergaan ook al word die hem opgelegd.
Cookie-instellingen beheren