Weerbericht:
Wolkenvelden, ook zon en kans op een bui
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 14 km

30.000 euro voor gouden tip Ploegstra

Toegevoegd: 07-10-2014, 16.01 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - De familie van de sinds 2010 vermiste Herman Ploegstra uit IJzendijke heeft een beloning uitgeloofd van 30.000 euro voor de gouden tip die leidt tot het oplossen van de zaak.

Ploegstra wordt sinds dinsdag 26 oktober 2010 vermist. Ploegstra, vrijwilliger bij de brandweer en 35 jaar oud, heeft een bezoek gebracht aan sportschool Way of Life in Breskens. Na een bokstraining stapt hij in zijn zilvergrijze BMW X5. Hij komt echter nooit thuis aan. Rond middernacht wordt de B,MW van Ploegstra aangetroffen bij de Duivelshoekseweg. Van de Zeeuws-Vlaming ontbreekt sindsdien echter elk spoor.

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de omstandigheden van de vermissing. Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries onderzocht de zaak. Tot nu toe is diens verdwijning nog steeds niet opgelost en wordt nog steeds rekening gehouden met drie scenario's: Ploegstra werd het slachtoffer van een misdrijf, hij pleegde zelfmoord of zette de plaats delict in scène om elders een nieuw leven te beginnen.

In het TROS-programma Vermist wordt vanavond aandacht besteed aan de zaak. Om eindelijk duidelijkheid te krijgen over het lot van Ploegstra wordt nu dus 30.000 euro beschikbaar gesteld. In de uitzending wordt dieper ingegaan op de zaak en de uitgeloofde beloning.

Het bedrag van wordt overigens alleen uitgekeerd wanneer een tip direct leidt tot oplossing van de vermissing. Komen er meerdere gelijkluidende tips binnen die tot oplossing leiden, dan wordt het tipgeld verdeeld onder de diverse tipgevers. "Voor het tipgeld komen geen mensen in aanmerking die zelf betrokken zijn bij de oorzaak van de vermissing of bijgedragen hebben aan het leed van de achterblijvers", zo is te lezen op de site van Vermist.

Zie ook:
- Veel tips na uitzending Ploegstra (17-11-2011)
Onderzoek verdwijning Ploegstra vast (27-11-2010)
Auto vermiste man IJzendijke terecht (01-11-2010)
Vermiste man nog niet terecht (29-10-2010) 
Grote zoekactie naar vermiste man (27-10-2010)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren