Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Brandweerman in wurggreep

Toegevoegd: 08-10-2014, 10.31 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Een brandweerman die vannacht was uitgerukt voor een melding van brandstichting in Scharendijke is ter plekke door de brandstichter mishandeld. De verdachte is opgepakt.

De brandweer van Scharendijke werd vannacht rond 00.10 uur met spoed naar de Akkerbloemstraat gestuurd voor de melding van een brandgerucht. Ter plekke bleek geen sprake te zijn van brand. Wel stond de bewoner in zijn voortuin. Hij had een aansteker in de hand en dreigde spullen in brand te steken. 

De brandweer legde uit voorzorg water aan voor het geval de man de daad bij het woord zou voegen. Terwijl de brandweerlieden deze voorbereidingen troffen, stak de man de spullen daadwerkelijk in brand. Op het moment dat één van de brandweermannen vervolgens de tuin inliep om het vuur te blussen nam de verdachte hem in een wurggreep. Hij moet door zijn collega's ontzet worden.

De verdachte, een 44-jarige man, is door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. De brandweerman heeft aangifte gedaan van mishandeling.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hulst (9-10-2014 om 17:34)
@rembrandt ben jij al vrij uit torentijd of zit het in de gene jij bent net zo gestoord als die vent en wat de brandweer betreft volgende keer eerst de hoge druk op de persoon zetten als hij niet luistert leren ze het wel af stelletje gekken BAH
Susanna (9-10-2014 om 17:32)
Ik weet niet in welke eeuw jij leeft "Rembrandt" ik zal je even iets uitleggen: In deze wereld hoeft een brandweerman geen toestemming te hebben om op privé terrein te komen als er een idioot de boel in brand steekt. Hij hoeft ook geen toestemming te hebben om je uit je privé auto te halen als je dreigt te verzuipen en ga zo maar door. WELKOM "Rembrandt"in 2014!!!!!
sjefke (9-10-2014 om 11:00)
Rembrandt moet in de Efteling gaan wonen in het sprookjesbos. Het stoken van afval in je tuin is verboden. lees de regeltjes er maar op na.
Bezoeker (8-10-2014 om 21:57)
@ Rembrandt Misschien handig voor jou om te weten dat een aanvraag bij de rechtbank om iemands privé terrein te betreden iets langer duurt dan dat je huis afbrand. Maar misschien maken ze voor jou wel een uitzondering als je dat waardeert.
wim (8-10-2014 om 19:11)
Wat een idioot van een kerel als je de brandweermensen ziet en leest wat ze presteren om mensen te redden legio voorbeelden die dank zei de brandweer gered zijn en dan door zo'n idioot een brandweer man in een wurggreep te nemen opsluiten zulke mensen.
Ik (8-10-2014 om 16:55)
Gewoon met je klauwen van hulpverleners afblijven! Ik hoop dat de man wordt voorgeleid aan een rechter commissaris en deze voldoende gronden ziet om de man nog een poosje achter de tralies te laten voordat hij moet voorkomen. Ergens moet een keer een grens en een voorbeeld gesteld worden!
Cookie-instellingen beheren