Drie buitenbrandjes voor Stadsgewestelijke brandweer

Toegevoegd: 09-04-2006, 21.20 uur

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Vandaag zijn alle Middelburgse uitrukposten van de Stadsgewestelijke brandweer een keer ingezet voor een buitenbrand.

De eerste brandmelding kwam rond tien over zes binnen bij de Regionale Alarmcentrale in Middelburg. Het ging om een buitenbrandje in een speelhuisje aan de Buitenhovenlaan in Middelburg-Zuid. Bij deze brand werd de tankautospuit 4533 van de post Torenweg ingezet.

Rond acht uur werd de tweede melding gedaan. Op het Vlissings Jaagpad, de fiets/voetgangersweg langs het Kanaal door Walcheren, was een kleine vuilnisbak in brand gestoken. Voor deze melding rukte de tankautospuit 4530 van de post Stromenweg uit.

Rond vijf over acht werd voor de derde keer brand gemeld in het verzorgingsgebied van de Stadsgewestelijke brandweer. Dit keer ging het om een brandje in een ondergrondse container aan de Nassaulaan in Middelburg-Noord. Voor deze melding werd de tankautospuit 4535 van de post Veerseweg ingezet.

Tijdens het blussen van deze laatste brand werd gemeld dat ook een andere container in de wijk Nieuw-Middelburg in brand stond. Een zoektocht door de wijk heeft niets opgeleverd en voor de brandweerlieden was er dan ook geen andere optie dan terug te keren naar de kazerne.

De oorzaak van alle brandjes is vermoedelijk brandstichting.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750