Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

'Reisafstanden agenten gevaarlijk lang'

Toegevoegd: 10-10-2014, 13.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De reisafstanden voor medewerkers van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant zijn onverantwoord hoog en daardoor bestaat het risico op ongevallen. Dat stelt politiebond ANPV.

Volgens ANPV worden momenteel pas afgestudeerde politieagenten geplaatst in Zeeland. Deze groep heeft aan de bel getrokken bij de eenheidsleiding om de plaatsingen te herzien. De eenheidsleiding heeft dit verzoek volgens de bond afgewezen, waardoor veel agenten een volgens ANPV onverantwoord lange reis naar huis moeten maken. “De lange reisafstanden en reistijd van het woon-werk verkeer zijn onverantwoord groot. De reisafstand bedraagt soms meer dan 200 km per dienstreis”, zo laat de bond weten.

Op dinsdag 7 oktober ging het volgens ANPV daadwerkelijk mis. Na zijn nachtdienst viel een politiemedewerker op weg naar huis achter het stuur in slaap. Hij reed met zijn auto tegen een vangrail, sloeg met zijn voertuig over de kop en belandde in een naast de weg gelegen sloot. “Kort voor het ongeval had de politiemedewerker nog een stop gemaakt bij een tankstation om even bij te komen van de vermoeidheid door zijn nachtdienst en de lange rit terug naar huis. Het is een wonder dat het letsel van de collega 'beperkt' is gebleven tot snijwonden en een gekneusde elleboog”, zo stelt de bond in een persbericht.

Geert Priem, voorzitter van de politiebond: "Bij de aanvang van de nationale politie heeft de korpschef aangegeven dat hij de zogenaamde 'lusten en lasten van de voormalige politieregio’s' zou betrekken bij het te bouwen korps Nationale Politie. Medewerkers zouden er vervolgens op moeten kunnen vertrouwen dat zij geplaatst worden op de plaats van tewerkstelling waarvoor zij waren bestemd.”

Politiebond ANPV is geschrokken van het ongeval en de wijze waarop de eenheidsleiding van Zeeland West-Brabant met het signaal van de agenten is omgegaan. “Als het beleid niet wordt aangepast volgen juridische stappen tegen de eenheid Zeeland-West-Brabant. Daarnaast wordt het plaatsingsbeleid en de gevolgen daarvan aan de orde gesteld in het overleg met de minister”, aldus Priem.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zuid (12-10-2014 om 05:13)
Ze kunnen beter benadrukken dat het gevaarlijk is om agenten van buiten de provincie zomaar in wijken in Zeeland te droppen, waar deze helemaal niet beken zijn. Hebben geen kennis van de straten, cultuur onder jongeren in bepaalde wijken of binding met de provincie. Denk dat dat wat belangrijker is dan wat verder rijden met je auto, ze doen immers niet veel anders op hun werk zelf. Laat zo'n jonge gast die net z'n diploma heeft lekker in Waalwijk starten i.p.v. hem in een vreemde Bloemenlaan of Goes Noord neer te zetten. Zo moeilijk is het echt niet. Die hele fusie met eenheid etc. heeft volgens mij meer problemen gegeven dan oplossingen. Maar ja geld hé..
kees (11-10-2014 om 01:01)
Het is tegenwoordig normaal dat mensen overal in het land werken en dan 1,5 uur naar huis moeten rijden. Ik ken ook mensen die in Den Haag werken als monteur. Die rijden ook elke dag op en neer. Das normaal.
Tom (10-10-2014 om 20:28)
@ Ronald en Jan, klopt hebben jullie gelijk in. Deze nieuwe agenten hebben er echter niet voor gekozen om in Zeeland te gaan werken. Zij hebben gesolliciteerd in Brabant en zijn daar ook voor aangenomen. Als je dan in Tilburg woont en nu ineens in Vlissingen moet gaan werken, terwijl je eerder dacht dat Bergen op Zoom je verste plaatsing kon worden, is dat een heel ander verhaal. Ze zeggen nu gewoon, we zijn een eenheid dus succes in Zeeland.
Cord (10-10-2014 om 18:29)
Je weet dat als je bij de overheid komt te werken, je overal geplaatst kan worden. Wordt dat Zeeland, dan ga je verhuizen of je blijft wonen. Dan niet zeuren en de gevolgen nemen. Honderden duizenden rijden minstens 100 km naar hun werk. Daar is niets mis mee. Wees blij dat je als agent een vaste baan hebt. Dus: - of verhuizen - na een nachtdienst een hotel huren - of een andere baan zoeken, bv dameskapper. Dan heb je alleen maar dag werkzaamheden.
ronald (10-10-2014 om 15:09)
dat is voor iedereen zo die lang moet rijden naar hun werk niet alleen de politie
Doornroosje (10-10-2014 om 14:45)
Zo gaat het er niet alleen daar aan toe. En was 200km ver reizen voor werk niet een normale acceptabele afstand voor het UWV ? Eventueel sanctiebaar als men daar problemen mee ondervind ? Alsof we allemaal robot's zijn die 14 tot 16 uur per dag met werk bezig moeten zijn ? De boog kan niet altijd gespannen zijn. Zo hou je toch geen leven meer over ? Het is maar ernstig gestemd met de werknemersrechten in dit land als zelfs de overheid op deze manier zelfs haar eigen personeel behandeld. En hebben de belastingbetalers geen recht op politieagenten die tijdens hun dienst niet zitten te knikkebollen van de slaap ?
Cookie-instellingen beheren