Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oud-wethouder komt voor rechter

Toegevoegd: 10-10-2014, 15.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De oud-wethouder financiën van Vlissingen Jacques Damen (VVD) zal hoe dan ook voor het hekje van de rechtbank in Middelburg moeten verschijnen. Dat werd vrijdag door de rechtbank beslist.

Damen wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Zo zou hij reiskosten hebben gedeclareerd die of onterecht waren of nooit hadden plaatsgevonden en zou hij door een valselijk opgemaakte verhuisverklaring 'op papier' aan de Vlissingse Boulevard hebben gewoond.

Volgens de advocate van Damen kon haar cliënt wegens gezondheidsredenen niet op de zitting aanwezig zijn Hij had een burn-out, zat in een depressie en had hartklachten. Eén en ander werd door zijn huisarts bevestigd. Voor de rechtbank was dat overigens geen reden om de zaak bij verstek te behandelen, zoals zowel Damen als zijn advocate graag hadden gewild.

"Gezondheidsproblemen zijn hier niet uniek en de rechtbank heeft nog vele vragen die nog niet zijn beantwoord. De problemen zijn - zo valt uit de brief van de huisarts op te maken - dat die gezondheidsproblemen niet zó ernstig zijn dat hij niet op de zitting kan komen", stelde de rechtbank.

"Verder heeft meneer tijdens zijn verhoor door de Rijksrecherche een summiere verklaring afgegeven en zou een nadere verklaring volgen als hij het dossier had gelezen. Het dossier heeft hij en er is nog steeds geen verdere verklaring van hem. Daarnaast heeft hij een publieke functie."


De rechtbank bepaalde dan ook dat de oud-wethouder zich tijdens de openbare behandeling van zijn zaak in hoogst eigen persoon zal moeten verantwoorden. Wanneer de zaak wordt behandeld is nog niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Janis (11-10-2014 om 10:55)
Wat een lafheid toch van deze mensen als ze betrapt worden , dat we zo voor de gek gehouden worden van mensen die eigenlijk een voorbeeld moeten geven , kun je net nagaan op welke manier hij zijn werk heeft uitgevoerd , alleen maar eigen ik. Ben het volkomen eens met de vorige reactie , kaalplukken en al moet hij op een brancar de rechtzaal in komen , schrikt misschien anderen af.
de Kleptocratie (10-10-2014 om 18:41)
burn-out, zat in een depressie en had hartklachten. Allemaal tekenen van wroeging, schuldgevoel en de wetenschap dat men betrapt is, door de mand gevallen en bestraft gaat worden als crimineel en waarschijnlijk alles gaat verliezen wat bij elkaar gejat was. Daarvan ga je wel wakker liggen natuurlijk. Hopelijk neemt de rechter het in acht dat deze figuur een voorbeeldfunctie had bij de overheid en dus de wet zeker behoord te kennen van voor naar achter en van hem een heel duidelijk voorbeeld maakt voor corrupt ambtenaren land. En met smoesjes van ik ben ziek hoef je niet aan te komen. De gevangenis heeft ook een dokter Aanpakken die pathologische kleptocraten, volledig kaalplukken, oneervol ontslag en geen wachtregeling dus.
Cookie-instellingen beheren