Twee gewonden bij ongeval op Kersenlaan Hoofdplaat

Toegevoegd: 09-04-2006, 21.21 uur

Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

HOOFDPLAAT - Bij een ongeval in Hoofdplaat zijn vandaag twee mensen gewond geraakt.

Rond half vijf reed een 33-jarige Terneuzenaar met zijn personenauto over de Kersenlaan. Op een gegeven moment raakte de man de macht over het stuur kwijt. De man reed vervolgens tegen een stoeprand. Hierop remde de man af. Hij kon echter niet voorkomen dat hij vervolgens nog een boom, een verkeerspaaltje en een geparkeerde auto ramde.

De bestuurder een een passagier, een 28-jarige man uit de gemeente Terneuzen, raakten beiden gewond. Beiden hadden een wond aan hun hoofd en ook was sprake van nekletsel. Beiden zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen.

Omdat men in eerste instantie uitging van een ongeval met beknelling werd voor de zekerheid de brandweer van Biervliet ter plaatse gestuurd. De vrijwilligers van deze post rukten uit met de tankautospuit 5632 en het haakarmvoertuig 5662 met daarop de hulpverleningshaakarmbak 5672.

Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van een beknelling. De slachtoffers waren beiden al uit het voertuig toen de brandweerlieden arriveerden. De brandweerlieden hebben ter plaatse nog wel de nodige hand- en spandiensten verricht. Na korte tijd kon men weer inrukken.

Van de 33-jarige man is een bloedproef afgenomen omdat er vermoedelijk alcohol in het spel was. Vanwege de verwondingen is de man nog niet in staat geweest een verklaring af te leggen. Ook kon geen blaastest afgenomen worden.

De auto van de man is total loss. Volgens omstanders is het ongeval overigens met hoge snelheid gebeurd. Op de Kersenlaan geldt een snelheidslimiet van dertig kilometer per uur.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750