Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee duikers ernstig in problemen

Toegevoegd: 12-10-2014, 14.41 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Bij Wilhelminadorp zijn zondag aan het begin van de middag twee duikers ernstig in de problemen gekomen.

Het duikongeval deed zich rond 13.05 uur voor bij duikplek Het Goese Sas aan Het Sas. Volgens een woordvoerder van de politieregio Zeeland-West-Brabant bevonden de twee duikers zich vermoedelijk op circa 50 meter diepte toen zijn door onbekende oorzaak in de problemen kwamen. De twee zijn vervolgens waarschijnlijk te snel naar boven gekomen en hebben daardoor de caissonziekte opgelopen.

De duikers zijn beiden met spoed per ambulance naar het Admiraal De Ruyterziekenhuis in Goes vervoerd. De Rotterdamse traumahelikopter kwam ter plaatse bij de duikplek en vloog even later door naar het ziekenhuis om daar de trauma-arts weer op te pikken. Deze was meegereden in één van de ambulances. Over de huidige toestand van het duo is niets bekend.

De politie gaat de duikuitrusting van de twee sporters onderzoeken. Volgens de woordvoerder is dat een standaardprocedure. Tijdens de landing het opstijgen van de traumahelikopter stond de Goese brandweer volgens procedure stand-by. De brandweer hoefde gelukkig niet in te grijpen.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (12-10-2014 om 15:51)
Standaard procedure zou moeten zijn álle kosten op die duikers verhalen' Het gebeurt teveel en de gemeenschap moet er voor opdraaien.
Cookie-instellingen beheren