Weerbericht:
Wolkenvelden, in de zuidelijke helft een bui. Morgen meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee duikers ernstig in problemen

Toegevoegd: 12-10-2014, 14.41 uur
Door: Roland de Jong

WILHELMINADORP - Bij Wilhelminadorp zijn zondag aan het begin van de middag twee duikers ernstig in de problemen gekomen.

Het duikongeval deed zich rond 13.05 uur voor bij duikplek Het Goese Sas aan Het Sas. Volgens een woordvoerder van de politieregio Zeeland-West-Brabant bevonden de twee duikers zich vermoedelijk op circa 50 meter diepte toen zijn door onbekende oorzaak in de problemen kwamen. De twee zijn vervolgens waarschijnlijk te snel naar boven gekomen en hebben daardoor de caissonziekte opgelopen.

De duikers zijn beiden met spoed per ambulance naar het Admiraal De Ruyterziekenhuis in Goes vervoerd. De Rotterdamse traumahelikopter kwam ter plaatse bij de duikplek en vloog even later door naar het ziekenhuis om daar de trauma-arts weer op te pikken. Deze was meegereden in één van de ambulances. Over de huidige toestand van het duo is niets bekend.

De politie gaat de duikuitrusting van de twee sporters onderzoeken. Volgens de woordvoerder is dat een standaardprocedure. Tijdens de landing het opstijgen van de traumahelikopter stond de Goese brandweer volgens procedure stand-by. De brandweer hoefde gelukkig niet in te grijpen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (14-10-2014 om 07:07)
@Jacob: de arts van een traumaheli kan en mag medisch meer dan ambulancepersoneel.
Jacob (13-10-2014 om 12:18)
Waarom traumahelicopter oproepen voor duikers? Het allerlaatste wat je met duikslachtoffers moet doen, is ze in een vliegtuig cq helicopter zetten........
JanDoeldel (13-10-2014 om 09:03)
Wat moet je ook op 50 meter.
par56 (12-10-2014 om 19:54)
50 meter? wat is er zo mooi daar? zelf duik ik ook regelmatig op die locatie, maar verder als 20m ga ik daar nooit.
Tom (12-10-2014 om 19:43)
Vervelend incident. Hopelijk komen de duikers er weer bovenop! Ik snap nog steeds niet waarom de brandweer altijd paraat moet staan als de heli land of opstijgt bij het ziekenhuis. In het buitengebied of op schiphol gebeurt dat toch ook niet!? Dit vraagt alleen maar capaciteit van de brandweer, dit heli land of vliegt toch wel. Hoeveel kost dit de maatschappij wel niet. Allemaal puntjes om op te bezuinigen.
Jan (12-10-2014 om 19:06)
Op 50 meter diepte is het koud en donker en praktisch niets bijzonders te zien. Vraag me dan ook af waarom men het risico neemt Onder rekening te houden met de zogenaamde deco stops..
Cookie-instellingen beheren