Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
122 files van totaal 429 km

Paraglider gewond bij Zoutelande

Toegevoegd: 19-10-2014, 13.25 uur - Update: 19-10-2014, 14.43 uur
Door: Rolf de Feijter

ZOUTELANDE - Een paraglider is aan het einde van de morgen gewond geraakt in de duinen bij Zoutelande.

Door nog onbekende oorzaak kwam de paraglider, een 40-jarige man uit Woerden, rond 11.30 uur in moeilijkheden vermoedelijk omdat de lijnen van zijn hangglider gingen spinnen. Hierna klapte de parachute dubbel en belandde in de duinen. De man raakte hierbij gewond. Bij het ongeval waren een ambulance en een rapid responder aanwezig. Ook de brandweer was ter plaatse om assistentie te verlenen.

De paraglider is met een zogenoemde Unimog van de KNRM vanuit de duinen naar de ambulance gebracht. Vervolgens is hij met een mogelijke schouderfractuur naar het ziekenhuis in Goes vervoerd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (20-10-2014 om 20:25)
Ik mag hopen dat deze man een vette rekening van de hulpdiensten gekregen heeft.
Onverstand (20-10-2014 om 09:26)
Ieder die op die dag buiten is geweest heeft gemerkt wat een veranderlijke wind er stond met stevige onvoorspelbare vlagen enz. Ik zelf was notabene bijna van mij fiets gevallen door een onverwachte rukwind, maar die paraglider vond het blijkbaar een goed idee om in die wind te gaan paragliden ? Ik meen dat mensen met zelfmoordneigingen of zwakzinnigen verboden moeten worden om extreme sporten uit te oefenen. De werkgevert zal maandag ook weer tevreden zijn over zijn personeel denk ik, En de collega's blij dat die weer harder moeten werken voor het onverstand. Fijn joh, van die stoere mannen.
Chris (20-10-2014 om 08:23)
Vorige week heb ik daar nog foto's gemaakt paragliders een prachtig gezicht en zelfs met twee man aan zo'n ding. Ze hadden best een behoorlijke snelheid en nu lees ik van een ongeluk.
Alex (19-10-2014 om 23:09)
Beste Henk, Kunt u dit staven? De botsingen met wandelaars en mountainbikers? Klinkt mij als stemmingmakerij in de oren.
Niels (19-10-2014 om 23:07)
Henk en Rob, wat zijn jullie weer typisch van die zeeuwse aanstellers die ergens over moeten zeiken. Op die plek gebeurt nooit wat en het is ook een hele veilige plek waar ze helemaal niet in botsing komen met joggers wandelaars en mountainbikers. Ik heb daar veel foto's gemaakt en er was nooit iets aan de hand. En als er een keer een ongevalletje gebeurd is dan is het niet ernstig geweest. Hooguit een duwtje.
Henk (19-10-2014 om 17:15)
Beste Rob, die botsingen met wandelaars en mountainbikers zijn er degelijk al geweest! Ze worden alleen niet gemeld denk ik.
Cookie-instellingen beheren