Weerbericht:
Perioden met (mot)regen, in de middag opklarend
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Paraglider gewond bij Zoutelande

Toegevoegd: 19-10-2014, 13.25 uur - Update: 19-10-2014, 14.43 uur
Door: Rolf de Feijter

ZOUTELANDE - Een paraglider is aan het einde van de morgen gewond geraakt in de duinen bij Zoutelande.

Door nog onbekende oorzaak kwam de paraglider, een 40-jarige man uit Woerden, rond 11.30 uur in moeilijkheden vermoedelijk omdat de lijnen van zijn hangglider gingen spinnen. Hierna klapte de parachute dubbel en belandde in de duinen. De man raakte hierbij gewond. Bij het ongeval waren een ambulance en een rapid responder aanwezig. Ook de brandweer was ter plaatse om assistentie te verlenen.

De paraglider is met een zogenoemde Unimog van de KNRM vanuit de duinen naar de ambulance gebracht. Vervolgens is hij met een mogelijke schouderfractuur naar het ziekenhuis in Goes vervoerd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob Kouwenhoven (19-10-2014 om 13:45)
Ik liep vanochtend over de duinen bij Groot-Valkenisse en zag de paragliders weer heerlijk zweven. Opmerkelijk, want de wind was best stevig en met vlagen. Ik zag een volgend ongeluk al weer voor me. Even later thuis hoorde ik de sirenes: een gevolg van de combinatie zondag, mooi weer en paragliders. Welke regels gelden er eigenlijk op die plek voor paragliders ? Het is wachten op het moment dat een paraglider in botsing komt met een jogger, wandelaar of mountainbiker ...
Cookie-instellingen beheren