Weerbericht:
Vandaag bewolkt. Op veel plaatsen droog, plaatselijk motregen
Verkeersinformatie:
Geen files

Fase 1 dijkbewaking Zeeland ingesteld

Toegevoegd: 21-10-2014, 15.31 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het waterschap Scheldestromen stelt fase 1 van het draaiboek dijkbewaking in. Dat heeft een woordvoerder vanmiddag bekend gemaakt.

Dit vanwege de voorspelling van 13.00 uur van de Stormvloedwaarschuwingsdienst waarin bij Vlissingen een waterstand van NAP + 3,60 meter voorspeld wordt. Deze waterstand wordt komende nacht rond 2 uur bereikt. Tot die tijd blijft fase 1 in ieder geval van kracht.

Fase 1 dijkbewaking wil zeggen dat het waterschap paraat staat en er per werkgebied een actieteam stand-by wordt gehouden. Ook worden de waterstanden continu gemonitord. De dijkbewaking geldt voor heel Zeeland.

Eerder deze dag meldde het waterschap al dat het zich aan het voorbereiden was op het instellen van dijkbewaking. Dit doet het waterschap op basis van voorspellingen van de waterstanden en de windkracht. Deze komen van de Stormvloedwaarschuwingsdienst. Deze organisatie waarschuwt waterbeheerders in heel Nederland voor hoge waterstanden, zodat er tijdig adequate maatregelen genomen kunnen worden.
 
Zie ook de andere artikelen over dit onderwerp:

Schuiven Oosterscheldekering gesloten (21-10-2014)
Eerste meldingen overlast door storm (21-10-2014)
Voorbereiding dijkbewaking gestart (21-10-2014)
Waarschuwing voor zware windstoten (20-10-2014)

Lees hier het uitgebreide weerbericht en bekijk de buienradar!


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren