Weerbericht:
Bewolkt, in het noorden en oosten ook zon. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
39 files van totaal 136 km

Schuiven Oosterscheldekering gesloten

Toegevoegd: 21-10-2014, 22.06 uur
Schade bij de Ronduiteweg in Koewacht
Schade bij de Ronduiteweg in Koewacht
© Foto: Patrick de Smit
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Rijkswaterstaat heeft vanavond de sluiting van de schuiven van de Oosterscheldekering in gang gezet. Verkeer kan nog wel gewoon over de kering maar water kan er niet langer onderdoor.

De sluiting is een voorzorgsmaatregel vanwege de verhoogde waterstanden langs de kust als gevolg van de najaarsstorm die sinds vanochtend over ons land trekt. Vanuit het Watermanagementcentrum van Rijkswaterstaat worden de waterstanden langs de kust en op de grote meren continu en nauwlettend in de gaten gehouden.

Vanavond werd besloten om de kering te sluiten. Rond 21.45 uur werd gestart met de sluiting. Het duurt volgens Rijkswaterstaat ruim een uur voordat alle schuiven helemaal dicht zijn. Sinds de oplevering van de Stormvloedkering in 1986 werd de kering in totaal 25 keer gesloten bij een overschrijding van 3 meter NAP. De laatste keer was tijdens de Sinterklaasstorm vorig jaar. Het sluiten wordt overigens ook meerdere keren per jaar getest.

Waterschap Scheldestromen stelde overigens eerder vandaag al fase 1 van het draaiboek dijkbewaking in. Fase 1 dijkbewaking wil zeggen dat het waterschap paraat staat en er per werkgebied een actieteam stand-by wordt gehouden.

De Zeeuwse brandweerploegen moesten tot nu toe een kleine 10 keer worden ingezet voor meldingen als gevolg van de storm.

Zie ook de andere artikelen over dit onderwerp:
Eerste meldingen overlast door storm (21-10-2014)
Fase 1 dijkbewaking Zeeland ingesteld (21-10-2014)
Voorbereiding dijkbewaking gestart (21-10-2014)
Waarschuwing voor zware windstoten (20-10-2014)

Lees hier het uitgebreide weerbericht en bekijk de buienradar!


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (21-10-2014 om 23:03)
Welkom in Nederland, de snelheidslimieten zijn overbodig, vindt zelfs moedernatuur.
Cookie-instellingen beheren