Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Mogelijk explosieven bij verwarde man

Toegevoegd: 26-10-2014, 18.31 uur - Update: 26-10-2014, 22.22 uur
De man bleek geen explosieven bij zich te hebben.
De man bleek geen explosieven bij zich te hebben.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Koudekerkseweg in Vlissingen zorgt een gewonde, verwarde man voor veel commotie. De politie houdt hem onder schot. Het is een 23-jarige autochtone Nederlandse Middelburger. 

De politie kan nog niet zeggen wat er is gebeurd maar bevestigt dat de man mogelijk explosieven bij zich heeft. De man is gewond geraakt toen de politie hem neerschoot. Hij zou ook geboeid zijn maar de arrestatie zou zijn gestaakt toen de man aangaf explosieven bij zich te hebben. De man zelf heeft volgens de politie niet geschoten. De omgeving is ruimschoots afgezet. De politie lijkt de man te kennen maar tot nu toe lijkt de man niet echt op aanroepen te reageren. Er zouden een onderhandelaar en een explosievenexpert ter plekke zijn.

Omwonenden is via een luidspreker gevraagd weg te gaan bij de ramen. In de tussentijd zijn speciale eenheden onderweg. De man zit nog steeds op de grond. Eerder was hij gaan staan en dreigde de politie hem neer te schieten. Toen de man opstond volgden echter nog meer waarschuwingen maar werd niet geschoten. De man krijgt geen medische hulp. Brandweer en ambulance staan wel stand-by. Bovendien is op het Stadhuisplein een commanfocentrum ingericht.

Rond 19.00 uur is de man gaan staan. De politie heeft darna op korte afstand een gesprek gevoerd. De politie grijpt echter niet in zo lang de politie niet weet of de man daadwerkelijk explosieven bij zich heeft. Inmiddels is ook een politiehond ter plekke. Rond 19.30 uur arriveerden mensen van het arrestatieteam en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). De EOD heeft rond 20.10 uur een robot naar de man gereden om de man te onderzoeken. Daarna deed iemand in een explosieveilig bompak onderzoek. Rond 21.15 uur werd dit afgerond en benaderde de politie de man.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Man had geen explosieven bij zich (26-10-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
joop (27-2-2015 om 11:44)
Ach de bezuinigingen in geestelijk gezondheid zijn merk baar steeds meer verwarde lopen er rond die geen werk en perspectief hebben triest, het lijkt de USA wel daar is amper nog een psychiatrisch ziekenhuis. Jammer.
jaap (27-10-2014 om 17:23)
We hebben ieder geval de landelijke bekendheid gekregen wat een helden gewoon een opgefokte toestand een man die de weg kwijt is toch.
Kaas (27-10-2014 om 14:10)
Een geboeide man beschieten , echt totaal van de wereld die agent.. Pak hem eens heel snel zijn wapen af.. Dit persoon loopt nog steeds vrij rond en heeft een wapen ?
Karel de Nietzeeuw (27-10-2014 om 12:37)
Een man met een Ipod neerschieten, hoe gestoord wil je het hebben ?
Esther O (27-10-2014 om 10:44)
Voorzichtig zijn is altijd goed maar met deze jongen kreeg ik gewoon medelijden.
Truus (27-10-2014 om 06:50)
Wat een stomme actie. Moeten we nu weer juichen dat we politie hebben. Schandalig en al die media aandacht of beter gekte. Absurd gewoon. Wie is hier in de war en kan zijn koelte niet bewaren. We moesten toch rustig blijven. Nou ons wordt een mooi voorbeeld gegeven door de mensen die ons moeten beschermen. Eerst denken dan doen!
Cookie-instellingen beheren