Weerbericht:
Bewolkt en regen, van het zuidwesten uit droger
Verkeersinformatie:
Geen files

Bomruiming Breskens: ontruiming verloopt voorspoedig

Toegevoegd: 10-04-2006, 11.08 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BRESKENS - De ontruiming van woningen die voorafgaat aan de bomruiming in Breskens vanmiddag is zonder noemenswaardige problemen verlopen.

Op 14 februari werd een bom gevonden in de Roode Polder. Een tweede bom werd gevonden op 21 maart. Beide bommen werden direct veiliggesteld zodat ze later tot ontploffing gebracht konden worden. Vandaag zal het Explosieven Opruimings Commando de bommen demonteren.

Vanmorgen werden ongeveer zeventig omwonenden rond de Oude Rijksweg uit hun huizen gehaald. Vervolgens heeft de politie de woningen gecontroleerd en verzegeld. Sommige bewoners werden naar het sportcentrum Scheldeveste gebracht. Anderen zorgden zelf voor opvang.

Rolf elf uur is begonnen met de demontage van één van de twee gevonden bommen. De tweede bom zal vanmiddag tussen één uur en half twee tot ontploffing worden gebracht in de Zwarte Polder in Nieuwvliet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750