Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties, drugs en vuurwapens bij invallen

Toegevoegd: 04-11-2014, 18.54 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie heeft drie mannen van 26, 39 en 54 jaar uit Vlissingen en een 40-jarige inwoner van Middelburg aangehouden in verband met het grote witwasonderzoek vandaag. In Vlissingen en Middelburg zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht.

De mannen zijn vanochtend vroeg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het kweken en/of handel in softdrugs en witwassen van crimineel verkregen vermogen. Het geld zou afkomstig zijn van strafbare feiten. Er werd een onderzoek gestart, toen uit informatie bleek dat er mogelijk sprake zou zijn van onverklaarbaar vermogen. Op basis van dit onderzoek, waarbij door politie, Openbaar Ministerie, gemeente en Belastingdienst wordt samengewerkt, ontstond de verdenking van witwassen. De verdachten zijn overgebracht naar een cellencomplex van de politie. Zij zijn door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld en worden verhoord.

Aan de actie deden zo'n 170 medewerkers van Openbaar Ministerie, Belastingdienst, gemeente, defensie en politie mee. Er werd gezocht naar geld, drugs en vatbare goederen. Defensie is gevraagd om haar specifieke expertise in te zetten met het betrekking tot het doorzoeken van moeilijk toegankelijke plaatsen.

Op 17 locaties in Vlissingen en Middelburg werden doorzoekingen verricht. In een bedrijfspand aan de Octrooiweg in Vlissingen bleek dat men bezig was met het opzetten van een kwekerij. In een andere ruimte werd een kwekerij en hennepknipperij aangetroffen. Bij de 26-jarige verdachte werd in zijn woning 600 gram hennep aangetroffen. In een woning aan de Rembrandtlaan werd een hennepdrogerij ontdekt. In een bedrijfspand aan de Industrieweg in Middelburg werden kweekapparatuur en een middel om cocaïne te versnijden in beslag genomen. Aan de Singel in Vlissingen troffen agenten een grote hoeveelheid fitnessapparatuur aan. Deze goederen bleken te zijn verduisterd. De eigenaar heeft aangifte gedaan. Verder zijn vandaag onder andere twee vuurwapens, een alarmpistool, een boot en twee personenauto in beslag genomen.

Deze integrale actie richtte zich op direct afpakken van crimineel vermogen. Dit past in een bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als georganiseerde overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Zie ook:
-
Reeks invallen op Walcheren   (04-11-2014)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mister t (6-11-2014 om 09:42)
Mooie actie van de politie, aanpakken dit soort gasten..zo hier hebben jullie een dikke pluim van mij
Cookie-instellingen beheren