Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Nepvuurwapens in woning Goes

Toegevoegd: 05-11-2014, 12.23 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Vanmorgen vroeg is de politie een woning in de Meidoornstraat binnengetreden en heeft daar drie op echt gelijkende vuurwapens aangetroffen. Hierna zijn twee verdachten aangehouden.

Agenten gingen even na 07.00 uur polshoogte nemen in de woning nadat er informatie binnen was gekomen over mogelijk verboden wapenbezit. In de woning zijn naast de nepvuurwapens die niet van echt te onderscheiden waren, doosjes met balletjesmunitie en een spuitbus met gas inbeslaggenomen.

De 25- en 19-jarige verdachten zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau in Goes.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JW (11-11-2014 om 00:05)
@Koos P. Er zijn meer voorwaarden,er niet open en bloot mee over straat lopen bijv. Voor de rest heeft U gewoon gelijk.Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen maar bent U bekend met het gehele wetboek? ik niet,en ik ben niet de enigste.Voor de bezitter van een vuur,lucht,airsoft,antiek decoratiewapen is het een goed idee om een kopie van de wapenwet voorhanden te hebben.
Koos P. (10-11-2014 om 15:34)
@Inwoner: de handhavers zijn lang niet altijd precies op de hoogte van alle regeltjes en wetten. Ik heb al paar keer aangegeven dat je gewoon airsoft wapens mag bezitten. Enigste voorwaarde is wel dat je lid bent van de NABV. Dit melde ik dus ook bij de politie en daar kreeg ik als antwoord dat je nooit replica van een vuurwapen mag bezitten. En dat klopt dus gewoon niet. Er zijn wel degelijk uitzonderingen!
Inwoner (9-11-2014 om 14:17)
Ik begrijp niet dat regels zo verschillend kunnen zijn in Europese landen terwijl deze allemaal lid zijn van de Europese Unie. En waarom zouden we niet zeuren over de handhaver van de wet hier in Nederland. Het wordt tijd dat deze eens onder de loep wordt genomen. Handhaven ze nog wel de wet of alleen hun eigen wet?
R (6-11-2014 om 18:26)
Lijkt me duidelijk , ze hebben er ergens mee lopen zwaaien want hoe komt de politie er anders achter ? En het is zeker geen speelgoed, als je dat wel vind wil ik je gerust eens van dichtbij raken en dan nog eens vragen. Tevens lijken sommige op echte vuurwapens , die herkend de gemiddelde winkelier niet en dus zijn ze verboden. Het is ook onzin om over de handhaver te zeuren ipv over de overtreder van een wet.
RVH (6-11-2014 om 17:44)
Zullen waarschijnlijk Airsoft wapens zijn, is legaal in nederland maar je moet er wel een wapenvergunning voor hebben. Zijn bijna niet te onderschijden van echte wapens omdat het replica's zijn
kees (6-11-2014 om 08:48)
Belachelijk dat je speelgoed pistooltjes ook onder de wet wapens en munitie laat vallen. kinderen moeten wat te spelen hebben. Cowboy en indiaantje is nog steeds een leuk kinder spelletje. De regering is al langer te ver doorgeschoten
Cookie-instellingen beheren