Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vijf jaar geeist voor twee keer poging doodslag

Toegevoegd: 06-11-2014, 20.36 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 22-jarige R. P. uit Wormerveer hoorde donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van vijf jaar en het betalen van een schadevergoeding van om en nabij de 15.000 euro tegen zich eisen voor twee keer een poging doodslag.

Op 7 augustus vorig jaar kreeg hij in Goes ruzie met twee jongens en stak hen met een mes. Een van hen belandde in het ziekenhuis en de tweede kwam er met beduidend minder letsel vanaf. De directe aanleiding werd niet geheel duidelijk. Eerder had P. van de twee een pak slaag gekregen en nam later wraak door naar huis te gaan en een mes te halen. Toen hij de twee weer tegen kwam sloeg hij toe.

Uitspraak 20 november


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (7-11-2014 om 06:52)
voor een poging tot doodslag is de boete en de gevangenis straf nog veel te weinig hopende de uitsprak op 20 november veel meer is dan de voorlopige eis
Daadkracht (6-11-2014 om 22:46)
De aanleiding was onduidelijk, maar ze hadden hem eerder die dag met twee tegen één afgetuigd. Het lijkt me aanleiding genoeg ?
Cookie-instellingen beheren