Weerbericht:
Overdag bewolkt en in de middag perioden met regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Auto te water, drenkeling overleden

Toegevoegd: 08-11-2014, 11.22 uur - Update: 08-11-2014, 17.08 uur
Door: Roland de Jong

BRESKENS - In de vissershaven in Breskens is zaterdag aan het einde van de ochtend een auto te water geraakt. Er werd een 53-jarige man uit de gemeente Terneuzen uit het water gered, maar reanimatie mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plekke.

De eerste melding kwam rond 11.00 uur binnen vanaf de Veerhaven. Zo'n twintig minuten later wisten hulpverleners een drenkeling uit het water te halen. Het slachtoffer werd aan boord gebracht van een redingboot. De drenkeling werd lange tijd gereanimeerd maar dit mocht niet baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kwam in eerste instantie een melding binnen dat er mogelijk een auto te water was geraakt bij de Veerhaven. Direct werden meerdere brandweerploegen opgeroepen. Onder meer een tankautospuit, een hoogwerker en duikwagens werden ter plaatse gestuurd. Verder werden ook de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens en de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd. De helikopter werd uiteindelijk niet meer ingezet.

De drenkeling werd rond 11.20 uur uit het water gehaald. Pas twintig minuten later, rond 11.40 uur, kon de auto worden gelokaliseerd. Er is daarna nog gezocht naar eventuele andere slachtoffers maar die zijn niet aangetroffen. De politie is een onderzoek gestart om de toedracht van het ongeluk te achterhalen.

 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
m. (11-11-2014 om 10:43)
@Jan Het wachten op een duikgroep uit Goes duurt inderdaad vrij lang. Echter is deze man uit het water gehaald door de KNRM welke aanwezig waren op de brandweerkazerne ten tijde van melding. Ze hadden dus enige tijd nodig voor ze bij de man aankwamen, maar een omstander had het dus niet veel sneller gedaan.
danny (10-11-2014 om 09:46)
heel veel sterkte mensen je weet me te vinden als ik iets kan doen
Veiligheidsman (8-11-2014 om 22:25)
@Jan Triest genoeg moet je het in de meeste gevallen niet van omstanders hebben als direct adequaat handelen vereist is.
Adrie (8-11-2014 om 18:15)
Heel triest. Sterkte voor de familie Maar als ik eerlijk ben zou ik ook niet te water gaan als ik iets zou zien. Om hulp bellen is het eerste wat ik zou doen maar om zelf ook in het koude water te springen en misschien ook mijn dood tegemoet springen...... Nee , ik zou het waarschijnlijk niet doen. Misschien wel laf maar ja....zo'n held ben ik ook niet in het water.
Jan (8-11-2014 om 15:43)
Bij waterongevallen moet je het van omstanders hebben die je hopelijk snel kunnen redden. Hulpdiensten zijn in 99% te laat zeker als je met duikers uit Terneuzen en Goes moet komen. Zeer triest om dit weer te lezen.
Cookie-instellingen beheren