Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis celstraf wegens grootschalige oplichting

Toegevoegd: 10-11-2014, 18.44 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft maandag tegen de 45-jarige Delftenaar R. S. een gevangenisstraf van drie jaar plus nog een jaar voorwaardelijk geëist. S. wordt ervan verdacht in de jaren 2010 en 2011 betrokken te zijn geweest bij een grootschalige oplichting, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

Bij die criminele activiteiten werden bankrekeningen leeggehaald en slachtoffers ruim negen ton lichter gemaakt. De hoofdverdachte in deze zaak, de 45-jarige S. I. uit Capelle aan den IJssel zal later worden behandeld. Vijftien anderen worden binnenkort berecht. De methode die de bende hanteerde was simpel. Eén van de bendeleden belde de Rabobank dat de bankpas verloren of kapot was en verzocht om een nieuwe pas met een nieuwe code. Vervolgens werd de post met bankpas en pincode onderschept en kon een rekening worden geplunderd.

I. zorgde indien nodig voor vervalste paspoorten of rijbewijzen. Tijdens de behandeling van de zaak zei S. zich weinig van de oplichting te kunnen herinneren. Zijn raadsman was van oordeel dat de eis niet bij zijn cliënt thuishoorde. ,,Dit is een eis die thuishoort bij een bouw- of vastgoedfraudeur. Niet bij deze man, die wel degelijk fout is geweest, maar zeker niet de grote jongen in deze zaak is.'' Hij meende dan ook dat de 404 dagen die S. in voorarrest heeft gezeten als straf ruimschoots voldoende was.

De rechtbank wijst vonnis op 11 december, als alles zaken zijn behandeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anuska (12-11-2014 om 10:11)
Alles terug laten betalen aan de slachtoffers plus een boete er bovenop en dan nog een flinke gevangenisstraf er bovenop leggen, dan brengt t niets op. En dan kijk je de volgende keer wel uit om dit soort dingen te doen.Alleen zo leren ze dr van.
Jewannes (11-11-2014 om 09:20)
Zet die Advocaat er maar bij in die cel, en dan liefst voor 5 jaar.
tholenaar (11-11-2014 om 07:16)
Das toch mooi, je zegt gewoon dat je niks meer kan herinneren en een (s)linkse advocaat erbij...welkom in NL. Ik zeg, keihard aanpakken dit tuig
wim (10-11-2014 om 19:11)
Dit zijn geen kleine jongens gezien de omvang van die criminele bende wat de grootte bedragen zijn onderschept van de Rabo bank nieuwe pas met pincode en bij meerdere slachtoffers bankrekeningen leeg gehaald ik hoop niet dat hij zijn straf heeft uitgezeten met die 404 dagen in voorarrest maar minimaal met tien vermenigvuldigen wat de duur van zijn straf uit moet zitten gezien het leed van de slacht offers
Cookie-instellingen beheren