Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis celstraf wegens handel in speed

Toegevoegd: 13-11-2014, 20.50 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 34-jarige Axelse V. van H. is donderdag in Middelburg een taakstraf van 180 uur gevorderd. De zaak tegen haar zeven jaar oudere ex-vriend D. C., ook uit Axel, werd aangehouden omdat hij niet aanwezig kon zijn vanwege een verblijf in een Belgische gevangenis.

Het duo wordt ervan verdacht in de jaren 2009 tot en met 2011 in Axel te hebben gehandeld in speed. Omdat zij ook aan Belgen leverden, worden zij ook verdacht van export. Justitie kwamen Van H. en C. in beeld, toen C. na een ruzie de politie inseinde dat zijn vriendin dealde. Toen de politie een kijkje in de woning van de twee ging nemen zwaaide C. met een blikje met daarin 790 gram speed.

Van H. ontkent iets met de handel van haar vriend te maken te hebben gehad. Wel gaf ze toe dat ze wist wat hij uitvoerde. ,,Ik stond erbij en keek er naar''. Volgens verklaringen van gebruikers was het juist de vrouw geweest die verantwoordelijk was geweest voor de handel in speed. Dat tegen de vrouw een relatief lage straf werd gevorderd kwam omdat de zaak veel te lang op de burelen van justitie had gelegen zonder dat er nauwelijks iets mee was gebeurd. Zo werden getuigen pas na zeven maanden gehoord. Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren