Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie langs deuren voor openstaande boetes

Toegevoegd: 14-11-2014, 14.15 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Mensen die nog een achterstallige boete hebben openstaan, kunnen de komende weken de politie aan de deur verwachten. In deze periode besteedt de politie in het hele land, dus ook in de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant, extra aandacht aan de inning van nog niet-betaalde boetes.

Tijdens de actie worden ook mensen die zich niet gemeld hebben voor een taak- of gevangenisstraf aangehouden en meegenomen naar het politiebureau om alsnog hun opgelegde vrijheidsstraf te ondergaan.

Vanaf maandag 17 november gaan agenten in Zeeland en West-Brabant langs de deuren van mensen met openstaande boetes en/of nog een vrijheidsstraf te goed hebben. Daarnaast wordt de recherche ingezet om veroordeelden te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie. Ook worden er opsporingsmiddelen zoals de ANPR ingezet (scannen van voertuigenkentekens).

Met deze aankondiging krijgen de inwoners van de politieregio een laatste kans om alsnog naar het politiebureau te gaan om te betalen of zich te melden, zonder de verrassing van politie aan de deur. Het merendeel van de mensen betaalt hun opgelegde boete of zit de vrijheidsstraf uit. De politie richt zich met deze intensieve controles op mensen die na diverse kansen van de overheidsinstanties die de straffen hebben opgelegd, nog steeds niet betalen.

Deze landelijke actie wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met de actie wil de politie laten zien dat niemand zijn of haar boete of opgelegde straf ontloopt. Boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten. Niemand mag de dans ontspringen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fred (20-11-2014 om 09:30)
t is zo als je terecht een boete krijgt,moet je die betalen.Zoals ik eerder lees,kun je zo een regeling treffen {FOUT]betaal hem maar in 1x.Nooit gedacht dat je wel eens een boete onterecht kunt krijgen:of met de feestdagen vast zit voor een boete die al betaald is!!Of je komt op het buro,en je kunt hem niet betalen!Maar toch alvast fijne feestdagen ge
Miep (19-11-2014 om 20:34)
@it's me, er zijn helaas genoeg mensen die door de huidige economie hun bekeuring niet kunnen betalen niet omdat ze het niet willen maar door dat ze het door omstandigheden niet kunnen, en ja je hebt gelijk in het feit dat er regelingen te treffen zijn maar heb je zelf als is goed onderaan de brief van het Cjib gekeken ?? Daar staat duidelijk dat er geen regeling te treffen valt. En deze actie kost alleen maar geld , agenten speciaal hiervoor op pad, als mensen gegijzeld worden kost het ook geld en de boete staat alsnog open.
carlos (19-11-2014 om 18:51)
regelingen treffen met cjib hahaha nou dat kan je wel vergeten, voorkomen is id het beste ,maar iemand zijn vrijheid ontnemen vindt ik niet kunnen ,behalve dan om t volk te beschermen als diegene een gevaar is voor de mede mens iemand die een boete krijgt die niet kan betalen kan ook de 2e verhoging niet betalen laat staan de derde verhoging dan is de stap richting crimineel gedrag voor de hand goed voor de schatkist zou je denken , maar iemand 3x 7 dagen opsluiten wet mulder kost de belastingbetaler 21x250 euro (gevangene kost ongeveer zoveel per dag) ik zou graag zien dat je als je niet zo n hoge boete kan betalen , je daarvoor jezelf nuttig kan maken bv ouderen ,zorg,van mijn part kauwgum krabben
it'sme (19-11-2014 om 10:24)
Dat mensen het zielig vinden voor iemand die een boete niet kan betalen...??? Gewoon niet betalen is nooit een oplossing. Als je netjes aangeeft dat je het niet kunt betalen en vraagt of er dan een regeling kan worden getroffen, dan kan dat gewoon. Als je jezelf welwillend instelt dan gaat alles veel makkelijker, heb ik zelf meegemaakt. En ja, netjes volgens de regels leven, levert ook geen boete op!!! Ik vind dit een goede actie hoor, de meesten die -nog- geen boete betaald hebben, hebben dit bewust nog niet gedaan en dat hoort gewoon niet. Klaar. Enne 'Mar': nauwelijks te eten: daarvoor moet je naar Syrie of Afrika. Als Nederlander mogen we daar niet over klagen dacht ik!!!!
Dirgni (16-11-2014 om 10:51)
Wat een gezeur allemaal! Een boete krijg je als je fout geweest bent, moet je dus betalen, m.a.w. met je gat op de blaren zitten, punt uit. Je kunt je ook gewoon aan de regels houden, krijg je ook geen bekeuringen. En zeker als je in de minima zit of geen cent te makken hebt (zoals sommige reageerders), wees dan uiterst voorzichtig of zet bijvoorbeeld je luxe artikelen zoals een auto, aan de kant. Al dat geklaag van iedereen, je doet het toch zelf! Mijn motto is: wie niet luistert, moet het maar voelen/betalen. Leg de schuld bij jezelf en niet bij de overheid!
Mar (15-11-2014 om 19:19)
Ik vrees dat vele mensen hun boetes niet kunnen voldoen ten gevolge van het beleid van de overheid. Het is schandalig dat er op deze manier wordt opgetreden. De Nederlandse burger wordt tot op het bot uitgekleed. @Steven geloof je nog steeds dat we in een democratie wonen? Vergeet het dus maar !!! Nauwelijks te eten hebben, gekort worden omdat je onvrijwilliger werkloos bent. Hoe krom is het hier geregeld en criminaliteit wordt beloond..... Nederland is al heel lang een communistisch land !!!
Cookie-instellingen beheren