Weerbericht:
Veel bewolking, vrij koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaar celstraf voor brandstichter

Toegevoegd: 17-11-2014, 14.32 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 40-jarige Vlissinger G. R. een celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk opgelegd. Het vonnis was conform de eis. Ook moet R. een schadevergoeding van 1700 euro betalen. De 21-jarige G. A., eveneens uit Vlissingen werd -zoals de officier van justitie had gevraagd - vrijgesproken.

Het duo werd ervan verdacht in de nacht van 2 juni in hun woonplaats vier branden te hebben gesticht. Zo gingen een parasol, een fiets met fietstassen, een afvalcontainer en drie auto's in de brand. Bij de brand in de afvalcontainer zou ook A. zijn betrokken.

Zowel de officier als de rechtbank achtten echter het bewijs tegen A. niet voldoende en kwamen dus tot vrijspraak. Per saldo heeft R. een hogere straf gekregen, omdat er van de vier slechts drie werden bewezen. Ook nam de rechter in haar vonnis onder meer mee dat R. niet eerder voor brandstichting was veroordeeld.

R., werd eerder dit jaar vrijgesproken van ettelijke branden in Oosterland. Er was toen zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jandeaap (18-11-2014 om 13:27)
Ik heb dat nog liever een verkeersboete is nog duurder
Vlissinger (18-11-2014 om 05:45)
Je kunt maar beter iemand verkrachten, dan kom je met een werkstraf beter weg!
robby (17-11-2014 om 23:52)
Die g r is / was al een bekende van de politie en toch maar zo n kleine straf. En die boete wordt niet betaald immers van een kale kip valt niet te plukken. Dus schuldsanering en dan wordt het door ons betaald. hadden ze hem toen maar vastgezet. dan waren we hem tenminste een tijd kwijt.
wim (17-11-2014 om 19:28)
Als je zoveel in de fik steeds wat heb je dan geluk, de straf is niet voldoende 18 mnd. waarvan 6 voorwaardelijk en 1700 euro betalen een lachertje voor verschillende branden
Cookie-instellingen beheren