Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwaarloosde vrouw en wiet bij grote controle

Toegevoegd: 19-11-2014, 10.03 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - In Terneuzen zijn bij een grote controle dinsdag twee hennepkwekerijen en een verwaarloosde vrouw aangetroffen. Er werden 93 adressen gecontroleerd.

Het ging om adressen waar vragen bij waren door controles van gegevens of door signalen uit de omgeving. De controledag, ondersteund door het RCF Kenniscentrum Handhaving, werd gecoördineerd door de gemeente. In 26 gevallen bleek de aangetroffen situatie niet overeen te komen met wat geregistreerd staat in de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP). Veel panden bleken bewoond die op papier leegstaand waren. Tijdens een controle bij één van die 'leegstaande panden' werd een verwaarloosde vrouw aangetroffen. Hierover zijn de zorginstanties geinformeerd en deze hebben gepaste actie genomen.

Door de sociale dienst worden twee onderzoeken opgestart in verband met mogelijke onrechtmatigheid van verstrekte bijstandsuitkeringen. De politie stuitte tijdens de controle op een pand waar twee hennepkwekerijen met in totaal 246 planten aanwezig waren. Deze zijn ter plaatse ontmanteld. Verder werd een openstaande bekeuring geïnd. De belastingdienst onderzocht zeven keer een openstaande belastingschuld, waarbij drie maal beslag werd gelegd. Ook werd er in drie gevallen een waarschuwing uitgedeeld voor het onrechtmatig voeren van een buitenlands kenteken. Het UWV gaat een rechtmatigheidsonderzoek instellen naar een verstrekte uitkering.

Reactie burgemeester Lonink
"Deze controledag hebben we gehouden om in een keer een groot gebied te controleren. Deze dag levert ons veel informatie op. Een van de belangrijkste conclusies is dat we alert moeten blijven op panden die op papier leegstaan. Juist in die panden treffen we vaak overtredingen aan. Met een gezamenlijke aanpak, zoals vandaag, kunnen we grotere problemen voorkomen. Zo zorgen we ervoor dat we een leefbare binnenstad houden."

Controledag
Vanuit de driehoek (OM, politie en burgemeester) is besloten om een gezamenlijke controledag te houden. Dit werd op deze manier georganiseerd, omdat bij een meer dan gemiddeld aantal adressen in de binnenstad vermoedens waren dat regels niet werden nageleefd. De gemeente controleerde op sociale zekerheidsfraude, huisvesting arbeidsmigranten en gebruik van leegstaande woningen. De Belastingdienst richtte zich op invordering van openstaande belastingschulden, controle op het rijden met buitenlands kenteken, controle op buitenlandse werknemers en controle van belastinggegevens bij personen. De politie richtte zich, naast overtredingen die zij ter plaatse aantrof, op openstaande boetes en vonnissen. Het UWV controleerde op uitkeringen die personen ontvangen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M. Rutte (19-11-2014 om 11:34)
En ik zeg u, "dit gaan we vaker meemaken", mensen die geen geld meer hebben, geen hulp krijgen of kunnen vinden Dit land gaat kapot en komt onder het niveau van een derde wereldland.
it's me (19-11-2014 om 10:17)
Waarom doen ze dit niet elke dag, en dan steeds een andere plek uiteraard? Alle oneerlijke zaken worden dan heel snel opgelost. En ik vrees dat er in Nederland veel meer van zulke dingen spelen. Aan het werk mannen!
Cookie-instellingen beheren