Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Daling inbraken, overvallen en straatroven

Toegevoegd: 20-11-2014, 13.29 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het aantal woninginbraken, overvallen en straatroven in Zeeland ligt in vergelijking met dezelfde periode in 2013 een stuk lager.

In vergelijking met vorig jaar zijn er tot nu toe minder woninginbraken gepleegd. Dit waren er toen ruim 1100. Nu ligt het aantal woninginbraken iets boven de 800. Ook een behoorlijke daling is te zien in het aantal overvallen. Vorig jaar was dat 30 procent en nu 14 procent. Het percentage opgeloste overvallen is 80 procent. Het aantal straatroven nam af met een percentage van 49 procent vorig jaar naar 36 procent dit jaar. Opvallend is dat het zwaartepunt van de straatroven op Walcheren ligt. Volgens de politie is hier echter geen verklaring voor te geven. In vergelijking met het percentage opgeloste overvallen werd 38 procent van de straatroven opgelost.

Begin november is weer gestart met het donkere dagen offensief. Districtchef Ronald Weydema: “Alleen als iedereen extra alert is tijdens de donkere dagen, kunnen we echt een vuist maken tegen de woninginbraken”. ‘Wij zorgen de komende donkere maanden dat we onze politiemensen extra inzetten op dit ernstige delict. Ook onze partners, zoals gemeenten en Openbaar Ministerie zetten een extra tandje bij. Daarnaast hebben we echter ook de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden.”

De politie zal gedurende de donkere dagen ook diverse controles uitvoeren, gericht op de bestrijding van woninginbraken. Er worden dan zoveel mogelijk bestuurders gecontroleerd, met als doel om daders op te sporen en woninginbraken te voorkomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
JK (21-11-2014 om 11:05)
Mooi nieuws ! ik denk dat er wel degelijk wat bereikt is zeker ook in dauwendaele, heel goed ook dat de gemeenteraad geld wil blijven vrijmaken voor de jongerenwerkers daar. preventief werken onder de jongeren kan veel criminaliteit voorkomen. Maar toch zal het breder opgepakt moeten worden, er moeten kansen geboden worden aan jongeren die vanuit hun situatie weinig kansen hebben, bedrijven moeten daar mogelijkheden voor bieden en de gemeente zal waar mogelijk dit moeten stimuleren !
ger (20-11-2014 om 20:17)
Pure propaganda vind ik dit artikel. Heel de provincie, het land, wordt voor de gek gehouden. Als je aangifte wil doen is het zeer moeilijk en helemaal in het weekend dan kan je pas maandag terecht op "bemand" bureau. Hierdoor dalen volgens mij de aangiftes dus volgens de bureaucratie het aantal "gevallen" .
kobuskuch (20-11-2014 om 19:59)
Het zou eerlijker zijn als de politie sprak over een daling de door hen uiteindelijk opgenomen registraties van straatroven, inbraken en overvallen.
sassenaar (20-11-2014 om 18:18)
De politie zal dat wel weer aanpakken met het controleren van bestuurders. Hoe kan het eigenlijk ook anders.
Cookie-instellingen beheren