Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Politie bedankt alerte en dappere burgers

Toegevoegd: 21-11-2014, 11.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWDORP - De politie heeft donderdagavond in het politietrainingscentrum in Nieuwdorp diverse burgers in het zonnetje gezet. Zij hebben de afgelopen tijd op één of andere manier de politie geholpen.

Sinds mei krijgen mensen, die de politie van dienst zijn geweest, een bedankkaartje. Een aantal bijzondere hulpverleners werden donderdagavond in het trainingscentrum van de politie in Vlissingen-Oost uitgenodigd. Ze werden ontvangen door districtschef Ronald Weydema: "We werken met veel partijen aan veiligheid. De politie is hierbij natuurlijk ook essentieel, maar de belangrijkste groep is de burger." Het is de bedoeling zo'n dag in de toekomst één a twee keer per jaar te houden.

Naast dat er volop ruimte was om naar elkaars verhalen te luisteren, kregen de gasten een kijkje in het trainingscentrum met uiteraard een bezoek aan de schietbaan. Verder nam Anton Hagen, coördinator van het overvallenteam, hen mee in het onderzoek naar een brute overval van een oude dame uit Meliskerke, die vooral dankzij burgerparticipatie werd opgelost.

De politie wil met de Beloonde Burger avonden de burgers bedanken voor de hulp bij het politiewerk, én de bewustwording vergroten dat die hulp van doorslaggevend belang kan zijn bij de bestrijding van de misdaad. Bij zeker tachtig procent van de heterdaad aanhoudingen zijn namelijk burgers betrokken.

De genodigden reageerden allemaal enthousiast op de avond. Bert Engels uit Zierikzee vond het een goed initiatief van de politie: "De politie kan het niet alleen, we moeten het samen doen. Iedereen moet alert zijn op bijzondere zaken in je eigen wijk of buurt. Het is erg waardevol om eens een kijkje achter de schermen te krijgen."


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren