Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Seriezakkenroller opgepakt in Servië

Toegevoegd: 21-11-2014, 14.53 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft een vrouw aangehouden, die verdacht wordt van zestien zaken van zakkenrollen in de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant in de periode 2012 tot 2013.

Het onderzoek startte in maart 2013 in Goes. Hierbij werd een oudere vrouw bestolen van haar portemonnee. Met behulp van camerabeelden werd de 35-jarige vrouw uit Breda herkend. Uit het politieonderzoek kwamen meerdere zaken naar voren waarvan zij werd verdacht. Dit betroffen allemaal zaken van zakkenrollen.

De slachtoffers waren allemaal oudere mensen. Meestal werd in een winkel de pincode afgekeken, waarna de portemonnee werd gestolen. Met de bankpas werd vervolgens geld opgenomen. In de zestien zaken werd in totaal 51.000 euro opgenomen met de gestolen bankpassen.

Omdat de vrouw in Nederland onvindbaar was, werd door de Officier van Justitie een Europees Arrestatiebevel uitgevaardigd. Ze werd vervolgens in Servië aangehouden en woensdag jl. naar Nederland overgebracht. Ze is in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg ingesloten. Vandaag wordt ze voorgeleid aan de Rechter-commissaris.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Leo (22-11-2014 om 15:36)
Geweldig hé,de grenzen open voor die oost-europeanen. Die etters pakken de zwakste onder onze bevolking. Alle botjes in de handen breken zodat ze voortaan alles voorzichtig op moeten pakken. En inderdaad de grenzen sluiten. Mijn schoonmoeder van in de 90 hebben ze ook geript. Tja en de daders zijn vertrokken. Ik vindt ook al dat ze in veel te dure auto's rijden die voor de west europeaan bijna niet te betalen is,hoe kan zoiets?
AMeerman (22-11-2014 om 12:33)
De grenzen sluiten voor dit soort lieden is zo eenvoudig niet. De geachte mevrouw komt uit Breda. En het staat ook niet op haar voorhoofd geschreven dat ze een zakkenrolster is.
peter (22-11-2014 om 09:47)
Zo die heeft mazzel , krijgt ze hier een taakstraat van misschien wel 10. uur!!!!!!!!!!!!!!!!!! En die slachtoffers? hebben die gewoon pech gehad!. Denk het wel ,zijn toch maar oudjes. En die worden al kaal geplukt en bestolen. Ja onze rechters kunnen er wat van. 3 mensen dood rijden 120 uur taakstraf.!!!! Ben ik zeker een hele zware crimineel moet elke week 38 uur werken al 45 jaar lang. Maar niet zeuren we wonen in Nederland in een paradijs. Voor criminelen dan toch zeker. En.... het wordt steeds gekker neem dat van mij aan
yvonne (21-11-2014 om 21:12)
pffff. kijk wat die gast heeft gekregen in Limburg. Die heeft oma en opa en kleinkindje aangereden waarbij alledrie om het leven kwamen en die krijgt 120 werkuren als straf. ja wat zal die dame dan krijgen voor geld stelen??????? lekker landje voor dit soort lieden. wanneer gaan we eens harder optreden??
jan (21-11-2014 om 17:43)
En welke straf gaan we deze dame opleggen ?? Zij kan wellicht niet terugbetalen wat zij gestolen heeft. En wie zijn dus de dupe ?? Laten we de grenzen sluiten voor dit soort lieden !!
Cookie-instellingen beheren