Weerbericht:
Overwegend bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: 5 jaar cel voor reeks overvallen

Toegevoegd: 21-11-2014, 17.40 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Als het aan de officier van justitie in Middelburg ligt, verdwijnt de twintigjarige G. J. uit Terneuzen voor vijf jaar achter de tralies. J. wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij vijf straatroven en een poging daartoe.

De overvallen werden gepleegd in de maanden november 2013 en januari van dit jaar in Clinge (4 december) en enkele plaatsen net over de grens in België. De manier waarop een en ander gebeurde was steevast hetzelfde: met een auto werd een slachtoffer klem gereden, eventueel van de fiets af getrokken en met het nodige geweld in een auto getrokken. Daar werden klappen uitgedeeld of werd er met een pistool of mes gedreigd en moest het slachtoffer zijn bezittingen afgeven, en in ieder geval zijn pincode bekend maken. Aansluitend werd er gepind en het slachtoffer uit de wagen gezet.

Tijdens de behandeling van de zaak hield J. steevast vol van niets te weten. Hij kwam zelden in België, hoe het kon dat zijn telefoon steeds maar weer de zendmasten van 'start tot finish' aanstraalde kon hij niet verklaren. ,,Ik heb mijn telefoon uitgeleend'', verdedigde hij zich. Aan wie wilde hij overigens niet vertellen. Justitie kwam J. op het spoor na een overval in Clinge op 4 december. Het slachtoffer noteerde een deel van het kenteken, de politie deed een zoekslag en kwam uiteindelijk bij J. terecht.

Toen bleek ook dat er ook in België de nodige overvallen op dezelfde manier waren gepleegd. Volgens zijn advocate R. Davidse was te weinig bewijs om haar cliënt te veroordelen en dus vroeg zij vrijspraak. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marleen (23-11-2014 om 14:20)
lever hem uit naar belgie in nl straffen ze toch niet of moet voor verkeersboete zijn dan wel maar die belgen straffen nog he hier komt die weg met 50 uur werkstraf voor moord of doodrijden krijg je ook maar 100 he
Cerebrus (22-11-2014 om 15:40)
5 jaar eisen. Van de rechter kriijgt hij een taakstraf. Wedden?
anja (22-11-2014 om 10:00)
deze man krijgt een nog hogere straf dan de pool gister die drie mensen dood reed die kreeg 120 uur werk straf wat zit de wereld raar in elkaar.
Cookie-instellingen beheren