Weerbericht:
Veel bewolking, koel en regelmatig buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie voorkomt Project X-feest Kapelle

Toegevoegd: 22-11-2014, 15.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

KAPELLE - Vrijdagavond zorgde in de Ceresstraat in Kapelle een grote groep jongeren voor veel overlast en een dreigende situatie. Door optreden van de politie keerde de rust uiteindelijk weer terug.

Omdat hij alleen thuis was, had een jonge bewoner van deze straat een aantal vrienden uitgenodigd voor een feestje. Hier kregen anderen lucht van. Vervolgens werd op WhatsApp een groep aangemaakt onder het mom van een project-X feest met de naam van de jongen. Er werd opgeroepen om vuurwerk en drank mee te nemen.

Op den duur zaten ruim 75 jongeren in de groepsapp, die ook anderen bleven uitnodigen. Ongeveer 125 jongeren uit Zuid-Beveland kwamen naar Kapelle. Zij wilden bij de jongen naar binnen en verzamelden zich in de voor- en achtertuin en dreigden om de ramen in te gooien als de jongen niet zou opendoen. Rond 21.15 uur kreeg de politiemeldkamer de eerste melding van overlast.

Een groep agenten zorgde er uiteindelijk voor dat de jongelui richting het NS-station en naar huis werden gedirigeerd. Rond 23.00 uur was de rust weergekeerd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren