Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie int boetes en arresteert vonnisklanten

Toegevoegd: 24-11-2014, 16.23 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De politie Zeeland- West-Brabant heeft van 17 tot en met 22 november deelgenomen aan de landelijke estafetteactie voor het innen van nog niet betaalde boetes. Ook burgers die zich nog moesten melden voor een taak- of gevangenisstraf of waarvan nog DNA-materiaal moest worden afgenomen kregen bezoek van agenten. In totaal zijn 270 adressen bezocht.

Er werd niet alleen langs de deuren gegaan. De recherche is ook ingezet om veroordeelden te vinden die zich bewust schuil houden voor de politie. Daarnaast zijn er opsporingsmiddelen zoals ANPR ingezet (scannen van voertuigenkentekens). Er is bij de opsporing ook samengewerkt met onder andere de Belastingdienst.

Binnen de eenheid Zeeland-West-Brabant zijn in totaal 270 adressen bezocht. Daarbij is in totaal voor 24.430 euro aan boetes geïnd. 37personen zijn aangehouden. In totaal hadden ze nog 967 dagen gevangenisstraf open staan.

De landelijke boeteactie werd dit jaar voor het eerst georganiseerd onder de vlag van de nationale politie. Met deze actie wil de politie laten zien dat niemand de dans ontspringt, boetes moeten nu eenmaal worden betaald en straffen uitgezeten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren