Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 34 km

Straf geëist voor aanrijden wielrenners

Toegevoegd: 28-11-2014, 20.05 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De 32-jarige T. van L. uit Oostburg, die op 16 mei 2012 bij Draaibrug enkele wielrenners aanreed, zou een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden en een rijontzegging van een jaar moeten krijgen, zo vindt het Openbaar Ministerie in Middelburg.

Van L. reed bij Draaibrug op de Langeweg toen plotseling bij de kruising met de Jokweg een van rechts komende groep wielrenners hard de weg opreed. Van L. kon enkele van hen niet meer ontwijken en drie van hen kwamen op de grond terecht. Twee renners liepen schaafwonder en blauwe plekken op. De derde wielrenner kwam er beduidend minder goed vanaf. Die brak onder meer twee halswervels.

Volgens zijn advocaat Mark Dunsbergen moest Van L. worden vrijgesproken omdat niet Van L. tegen de renners, maar de renners juist tegen de auto van Van L. waren aangereden. De uitspraak is over over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lisa (28-11-2014 om 20:16)
nou da klopt die wielrenners fietsen overal waar ze niet mogen kijken niet uit zijn zeer onbeschoft ik geloof die man goed dat hij er niets aan kon doen ze gooien spugen met alles nee vrijspraak is terecht hoor laat ide wielrenners maar betalen
Cookie-instellingen beheren