Weerbericht:
Wolkenvelden, hier en daar ook zon.
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 96 km

Duitse vrouwen opgepakt wegens zakken rollen

Toegevoegd: 29-11-2014, 13.11 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - De politie heeft vrijdagmiddag in Vlissingen twee vrouwen uit Duitsland aangehouden. Het tweetal stond internationaal gesignaleerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij zakkenrollerij.

Rond 15.30 uur meldde een winkelier een verdachte situatie aan de Lange Zelke. Een groepje vrouwen zou zich schuldig maken aan diefstallen. Daarbij zou gebruik worden gemaakt van een geprepareerde sjaal rond hun middel waar spullen in gestopt kunnen worden. Agenten troffen korte tijd later vier vrouwen aan die aan het signalement van de melding voldeden.

Bij controle van hun identiteit bleek dat twee van hen stonden gesignaleerd. Een 25-jarige vrouw moest nog 42 dagen gevangenisstraf uitzitten. De ander moest nog DNA materiaal afstaan. Bij de insluiting in een politiecel bleek zij een sjaal om haar middel te hebben. Een onderzoek bij winkeliers in de binnenstad leverde informatie op waaruit bleek dat zij zich mogelijk schuldig hadden gemaakt aan zakkenrollerij. Eerder op de dag had een 81-jarige inwoonster va Vlissingen al gemeld dat haar portemonnee was gerold. De portemonnee werd in een winkel teruggevonden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren