Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Inwoner Yerseke betrapt met illigaal vuurwerk

Toegevoegd: 29-11-2014, 13.19 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Een 20-jarige inwoner van Yerseke is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de Molendijk in Yerseke. Hij had illegaal vuurwerk in zijn auto liggen.

Tijdens de surveillance zagen agenten hem rond 03.20 uur in zijn auto rijden en besloten over te gaan tot een routinecontrole. Op de achterbank zagen zij een kartonnen doos liggen met een gevarensticker er op. In de verpakking zaten ruim 500 nitraten en meer dan 100 stuks aan Cobra 6 knalvuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd door de Dienst Domeinen.

Het Openbaar Ministerie eist sinds eind 2011 hogere straffen voor iedereen die stunt met zwaar professioneel (illegaal) vuurwerk of zelf vuurwerkbommen maakt. Overtreders komen er niet meer vanaf met een lichte straf, maar kunnen zelfs een gevangenisstraf en dus een strafblad krijgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (1-12-2014 om 19:50)
Wat jammer dat er mensen zijn om dit vuurwerk te kopen wat zeer gevaarlijk is moeten er weer mensen geholpen worden in zieken huizen met ergste brandwonden waar iedere inwoner voor moet betalen die hoge kosten met zich meebrengen om te genezen laten we met ze,n alle het plezierig houden met prachtig goed gekeurd vuurwerk en veilig is
anti-illegaal (29-11-2014 om 22:20)
Grootst ongelukken gebeuren niet met gekeurd vuurwerk maar met illegaal vuurwerk. Streng optreden. anders verpest je het voor de ander.
Cord (29-11-2014 om 14:19)
De cobra 6 heeft dezelfde explosieve werking als een handgranaat. Bij 100 stuks speel je met de levens van jezelf, maar nog erger die van anderen. Het spul zou maar in Yerseke ontploft zijn?? Goede actie politie.
Cookie-instellingen beheren