Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Westerscheldetunnel dicht na ongeluk

Toegevoegd: 01-12-2014, 17.14 uur - Update: 01-12-2014, 17.26 uur
Door: Roland de Jong

BORSSELE - De Westerscheldetunnel (N62) is maandag aan het einde van de middag afgesloten na een melding van een ernstig ongeluk in de Oostbuis, de buis waarin het verkeer richting Borssele rijdt. 

Het ongeluk gebeurde rond 16.50 uur. Direct werd er groot alarm geslagen en rukten diverse brandweervoertuigen uit vanaf Zuid-Beveland en vanuit Zeeuws-Vlaanderen. Er zou sprake zijn geweest van een kettingbotsing tussen zes voertuigen. Twee personen zouden lichtgewond zijn geraakt.
 
De Westbuis (richting Terneuzen) ging even voor half zes weer open. Het zal echter nog tot zeker 18.00 uur duren voordat de Oostbuis weer kan worden opengesteld. Verkeer wordt daarom geadviseerd om de omleidingsroute U9 te nemen via Antwerpen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (2-12-2014 om 18:52)
gebeurt ook vaak dat voertuigen te weinig power oftewel trekkracht hebben om uit de tunnel te komen. sommige bussen en vrachtwagens hebben een te lichte motor en sommige auto's ook. gevolg slippende koppelingsplaten en mensen die daar te laat op reageren
zeeuwsvlaming (2-12-2014 om 16:56)
Velen denken dat die trajectcontrolle nog werkt, en gebruiken hun cruisecontrol om door de tunnel te rijden, daar zit hem juist het gevaar in... en dan adviseren om over Antwerpen te rijden??? oostvlaanderen was volledig geblokkeerd i.v.m. stakingen! beter ff de moeite nemen, om beide richtingen door 1 tunnelbuis te laten rijden, kost hun maar een half uur, om deze omstelling te maken !... of moeten er eerst weer een paar burgemeesters in de tunnel-file staan, eer men daadwerkelijk actie onderneemt?
Wasbeertje (2-12-2014 om 16:37)
@Henri, de westbuis gaat ook dicht voor hulpverlening die dan langs beide zijden de oostbuis kan inrijden omdat een ongeluk vaak 2 kanten heeft. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord. Het is echt geen pesterij!
Cerebrus (2-12-2014 om 13:54)
Lekker dicht achter elkaar blijven rijden op de linkerbaan jongens, goed bezig.
beertje (2-12-2014 om 13:07)
Ik ga dagelijks door de tunnel naar mijn werk toe en gezien de rijstijl van mijn mede weggebruikers sta ik er versteld van dat dit niet meerdre keren per dag (week) gebeurd. Het zou goed zijn als de traject controle weer zou werken zodat ieder zich weer aan de snelheid houd. Hoewel de vrachtwagens de dans dan weer ontspringen omdat ze die niet apart kunnen meten. Mede weggebruikers in de tunnel en op de andere wegen richting aangeven en in je spiegel kijken voor je naar links gaat. Dit ook voor de vele Belgen.
Henri (2-12-2014 om 11:32)
Waarom moest dan de westbuis ook dicht???? Ik stond na de tunnel, de westbuis ook in de file, Waarvoor? Volgens mij volkomen willekeur! Automobilistjes pesten!
Cookie-instellingen beheren