Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Zeventig boetes voor fietsverlichting

Toegevoegd: 02-12-2014, 15.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In Zeeuws-Vlaanderen heetf de politie afgelopen maand in totaal zeker zeventig bekeuringen uitgedeeld voor het fietsen zonder (goede) verlichting.

De politie controleert in het kader van de fietsverlichtingcampagne 'Ik wil je zien'. Van 1 november tot en met 2 december zijn er in het kader van de actie al minimaal zeventig bekeuringen uitgeschreven op verschillende locaties in Zeeuws-Vlaanderen.

Ook de komende weken blijven agenten fietsers controleren op niet-werkende of niet-complete verlichting. Naast het controleren van fietsers wordt ook het overige verkeer gecontroleerd. Juist tijdens de donkere dagen, met de vaak slechtere weersomstandigheden is het volgens de politie van groot belang als fietser goede verlichting te voeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (7-12-2014 om 14:07)
Ook ik ga op de weg tussen Groot Abeele en Middelburg niet aan de kant voor (achteropkomende) auto's. Tenzij bestemmingsverkeer horen die daar niet. Het is niet voor niets een fietsweg. Voor auto's is de fietsvrije Torenweg.
Voor veiligheid (5-12-2014 om 09:01)
Goed zo. Zou veel vaker moeten gebeuren. Meer blauw op straat!!!!
imo (3-12-2014 om 21:25)
heel toevallig dat er nu,aan het eind van het jaar controles zijn. een financiele must voor de gemeente waarschijnlijk. het zou elke maand moeten gebeuren. en dan niet alleen op licht van kinderen letten,maar ook volwassenen in auto's bekijken op wangedrag(drugs,drank). kinderen aan de kant? ook alle andere weggebruikers op die uren checken!!
Sander (3-12-2014 om 20:22)
Beste Erik. Je kunt als fietser toch altijd batterijen meenemen en desnoods een setje goedkope fietsverlichting voor het geval het nodig is. Er is naar mijn mening geen enkel excuus om zonder verlichting te fietsen. Dat is, zeker in deze periode, levensgevaarlijk.
Marco (3-12-2014 om 15:44)
Ik fiets zelf ook iedere dag, maar altijd keurig met licht aan. Al lijkt het nog maar op schemering dan gaan de lampjes al aan. Pas nog een nieuwe koplamp gekocht die meer licht geeft om beter GEZIEN te worden... en om zelf beter te zien uiteraard, maar gezien worden is veel belangrijker. Automobilisten kunnen er trouwens ook wat van met hun stadslichtjes (in het beste geval...).
it's me (3-12-2014 om 11:11)
En nu OVERAL in ELKE stad controleren!! Ik erger me ook suf aan geen verlichting bij fietsers. Ik heb zelf vorige week bijna iemand aangereden omdat ik die persoon niet goed zag door ontbrekende verlichting. Hij zat dat fout, het wordt mij als autobestuurder aangerekend!! Aanpakken dus!!
Cookie-instellingen beheren