Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist wegens runnen wietkwekerij

Toegevoegd: 09-12-2014, 19.21 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De uitspraken 'een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen', en 'de bliksem slaat niet twee keer in op dezelfde plek', waren aan de 37-jarige H. N. uit Kapelle kennelijk niet besteed, want dinsdag stond hij in Middelburg voor de tweede keer terecht voor het runnen van een hennepkwekerij. Op 28 oktober vorig jaar ontdekte de politie 396 hennepplanten in zijn woning. Het resultaat van drie oogsten lag verstopt in een plastic zak in het schuurtje: 100.000 euro.

Volgens N. was hij tot zijn tweede kwekerij gekomen omdat hij nauwelijks in staat was geweest om de winst van zijn eerste kwekerij in de staatskas te storten. Vandaar dat hij weer voor het snelle geld had gekozen. Veel is N. er niet mee opgeschoten, want het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de  winst van deze kwekerij van 99.417 euro ook in de staatskas verdwijnt. Daarnaast eiste het OM een taakstraf van 240 uur en een celstraf van een half jaar, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Ook moet hij energieleverancier Delta 2900 euro schadevergoeding betalen voor de stroom die hij illegaal heeft afgetapt.

Uitspraak 23 december.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
luna (10-12-2014 om 10:06)
mens ga domme dingen doen bij geldnood ,hoe meer de overheid ons plukt hoe meer je dit weer tegen komt
Bezorgd (10-12-2014 om 09:59)
Wat deze man doet is niet goed te praten en in herhaling vallen al helemaal niet (gewoon dom), en een gepaste straf is zeker op zijn plaats. Maar OM doet is zo mogelijk nog dommer, zulke hoge boetes zal er juist toe leiden dat men in herhaling valt en ontnemen moet duidelijk in verhouding staan tot het behaalde voordeel en niet meer. Als dit soort daders geen uitweg zien voor hun financiële problemen, is de meer lucratieve overstap naar dealen in cocaïne / heroïne makkelijk gemaakt, . Het OM moet veel meer maatschappij gericht denken, gepast straffen, maar ook proberen deze mensen weer op het rechte pad te brengen. Als men in die richting gaat denken snijdt het mes aan twee kanten , voor maatschappij en dader.
k (10-12-2014 om 08:57)
de winst in de staatskas?? dus de overheid mag wel profiteren van crimineel verworven geld? is de overheid dan zelf niet crimineel bezig? gewoon in brand steken dat geld
piet (10-12-2014 om 05:55)
Zo zien we maar weer dat misdaad loont. een ton cash in de schuur hebben liggen en de straf zou ik dan ook op de kop toe nemen. De strafeis is niet te begrijpen: effectief 1 maand moeten zitten en een taakstraf(deze mag in NL over een jaar verspreid worden). Iedereen weet hoe deze meneer het probleem van het geld in de staatskas op gaat lossen en de enige manier daartegen is hem voor langere tijd opsluiten. De brave burger werkt hard, betaald zich scheel aan belastingen en zo'n klaploper wordt stinkend rijk en justitie staat aan de zijlijn te kijken...
Cookie-instellingen beheren