Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

OM wil tbs moordenaar verlengen

Toegevoegd: 19-12-2014, 10.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG ‑ Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft donderdag de rechtbank verzocht de tbs van de 30-jarige J. K. uit Sint Philipsland met één jaar te verlengen en de dwangverpleging voorwaardelijk te beëindigen.

K. kreeg in 2003 - naast een celstraf van vier jaar - tbs met dwangverpleging opgelegd voor verkrachting en doodslag van de toen 80-jarige mevrouw J. Serné-Dooms. De vrouw (zijn achterbuurvrouw) werd in december 2002 in haar woning in Sint Philipsland op gruwelijke wijze om het leven gebracht. Zo had hij het slachtoffer, die tijdens haar slaap werd overvallen, vreselijk toegetakeld, een kussen op haar gezicht gedrukt en haar keel dichtgeknepen. Ook bleek ze seksueel te zijn misbruikt.

Een grootscheeps DNA‑onderzoek onder de mannen van Sint Philipsland leidde uiteindelijk tot zijn  aanhouding. K. woont inmiddels buiten de kliniek en heeft een fulltime baan. Eén van de voorwaarden voor die voorwaardelijke beëindiging is dat K. zich - zonder toestemming van de reclassering niet op Tholen vertoont.

De rechtbank doet uitspraak op 22 januari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren