Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 138 km

Inbrekers in Utrecht aangehouden

Toegevoegd: 26-12-2014, 10.24 uur
Door: Manfred Berrevoets

KAMPERLAND - Vrijdagmorgen vroeg zijn op de Vasco da Gamalaan in Utrecht vijf mannen aangehouden. Ze worden verdacht dat ze donderdagavond hebben ingebroken in een woning aan de Baas Huisweg in Kamperland.

Rond 21.30 uur zag een alerte man dat vermoedelijk bij zijn buurvrouw werd ingebroken. Hij zag dat de voordeur van de woning openstond en dat er boven licht brandde. Plotseling zag hij twee mannen uit de woning komen. Ze renden naar de weg en werden door een personenauto opgehaald. De mannen stapten in en vluchtten weg. De getuige belde onmiddellijk 112 en gaf het signalement van de daders en de auto aan een medewerker van de politiemeldkamer door.

Er werd een Burgernetbericht verspreid. Ruim 200 deelnemers in de gemeenten Noord-Beveland, Veere en Middelburg werden gevraagd uit te kijken naar een donkerkleurige Volkswagen Golf. Ook werd een mogelijk kenteken verspreid. Agenten gingen naar de woning aan de Baas Huisweg en zagen dat de woning was opengebroken. De hele woning was doorzocht. De vermoedelijke eigenaar van de gevluchte auto kwam uit Utrecht.

De politie in Midden-Nederland werd gevraagd naar de auto uit te kijken. Rond 02.30 uur zagen agenten de auto op de Vasco da Gamalaan in Utrecht staan met daarin vijf mannen. Ze werden aangehouden. Het gaat om vijf inwoners van de Domstad (leeftijd 20; 2x 22 en 2x 23 jaar).

De auto werd in beslag genomen en door een bergingsbedrijf weggetakeld. De mannen worden op Tweede Kerstdag naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg overgebracht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lezer (27-12-2014 om 11:10)
Dit zijn nou de voordelen van de nationale politie, hulde aan politie en de alerte burger!!
Nico Peterse (26-12-2014 om 12:21)
Goed werk van een alerte getuige en een politiedienst die adequaat reageert.Ook een vorm van samen-werken. N.Peterse
Jan (26-12-2014 om 11:48)
in een woord : Geweldig. hulde aan allen, vooral aan de alerte buurman.
Kord (26-12-2014 om 11:43)
Prima actie van de politie. Knap dat de politie in Utrecht, daar het vijftal heeft kunnen onderscheppen.KOMPLIMENTEN
jo (26-12-2014 om 11:12)
perfect nu nog hopen dat we een rechter hebben die flink straft
Rob (26-12-2014 om 11:00)
Goede actie mischien krijgen ze nog kerstmaaltijd laat ze maar tot na 1 jan binnen zitten.
Cookie-instellingen beheren