Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
73 files van totaal 279 km

Geen grote branden tijdens jaarwisseling

Toegevoegd: 01-01-2015, 07.18 uur - Update: 01-01-2015, 07.26 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tijdens de jaarwisseling is de Zeeuwse brandweer tientallen keren uitgerukt om brandjes te blussen. In vrijwel alle gevallen ging het om brandjes die beperkt waren qua omvang.

Op oudejaarsdag kwamen zeker meldingen binnen waarvoor de brandweer werd opgeroepen. Na middernacht gebeurde dat nog zeker een keer of twintig. Opvallend waren onder meer enkele autobranden, waaronder twee in Middelburg. In één van die twee gevallen werd een personenauto zelfs opgeblazen. Hierdoor ontstond een flinke ravage. In 's-Gravenpolder woedde een flinke brand in een vrijstaande schuur. De brandweer was uren bezig met blussen en zette meerdere voertuigen in.

Berichten over gewonden door vuurwerk zijn er nog niet. In Rilland liepen mensen wel ademhalings- en gehoorklachten op nadat iemand zwaar vuurwerk had laten ontploffen in een café. Voor zover nu bekend is de jaarwisseling in de provincie relatief rustig verlopen en hebben zich geen grote opstootjes voorgedaan.

Vuurwerk
Dit jaar mocht voor het eerst pas vanaf 18.00 uur vuurwerk worden afgestoken in plaats vanaf 10.00 uur. Dat zorgde ervoor dat er veel vuurwerk in korte tijd de lucht in ging. Onder dat vuurwerk was niet alleen goedgekeurd materiaal. In Wemeldinge nam de politie bijvoorbeeld 10,9 kilo vuurwerk in beslag waar niemand van wilde zeggen dat hij de eigenaar was. Van deze partij bleek 7,3 kilo illegaal vuurwerk te betreffen.

Volg ook de actuele meldingen via P2000Zeeland.nl. Bij grote calamiteiten houden wij u oo via Twitter op de hoogte. Volg daarvoor @hvzeeland. Wilt u terugblikken op 2014? Bekijk dan ons videojaaroverzicht!

Berichtgeving nieuwjaarsdag:
Auto ontploft in Middelburgse woonwijk  
Vuurwerk ontploft in café Rilland
Felle autobrand in Vlissingen  
Buitenbrand in Vlissingen  
Felle brand in 's-Heer Arendskerke  
Flinke brand in schuur 's-Gravenpolder  
Brandje onder dak woning Goes 
Felle autobrand in Middelburg  
Nog geen grote calamiteiten jaarwisseling

Berichtgeving oudejaarsdag:
Autobanden in brand Middelburg    
Autobanden in brand Goes  
Brandweer blust buitenbrand in Middelburg    
Buitenbrand in Nieuw- en Sint Joosland  
Buitenbrand in park Arnemuiden    
Wederom autobanden in brand Arnemuiden    
Brandstichter bedreigt getuige 
Arrestatie bij vreugdevuur Krabbendijke 
Autobanden in brand in Arnemuiden  
Eerste brandjes op oudjaarsdag    
Felle brand in coniferenhaag    


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren