Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Grote brand in kerk Hoek

Toegevoegd: 01-01-2015, 12.57 uur - Update: 01-01-2015, 16.02 uur
De kerk is volledig door de brand verwoest.
De kerk is volledig door de brand verwoest.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong en Manfred Berrevoets

HOEK - In de Protestantse kerk van Hoek is op nieuwjaarsdag rond 12.35 uur brand uitgebroken. Het vuur verspreidde zich razendsnel door de hele kerk.

Het dak van de de kerk aan de Langestraat was al snel verwoest. De brandweer probeerde nog om de toren van de kerk te redden, maar even later sloegen ook daar de vlammen uit. Bij de brand komt veel rook vrij. In verband met de rookontwikkeling is voor het desbetreffende gebied en de aangesloten bewoners een NL-Alert bericht verstuurd. Hierin worden zij verzocht om ramen, deuren en mechanische ventilatie te sluiten tot nader bericht.

De rookpluim is tot in de wijde omgeving te zien. Voor zover nu bekend waren er geen personen in de kerk aanwezig. De Molendijk is ter plaatse afgesloten voor verkeer en toeschouwers. Er is GRIP 1 afgegeven voor de coördinatie van de brand.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Dak kerktoren ingestort door brand (01-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
KGN (2-1-2015 om 07:44)
@Simone.... 90% van Nederland is behept met voetbal, u misschien ook. Hoe zou u praten als het stadion van uw geliefde clubje AJAX, FEIJENOORD, PSV, of wat het ook zijn mag, in vlammen op zou gaan? Dan zouden u wellicht de tranen uit de ogen spatten, want voetbal en alles eromheen is bij "bijna" heel Nederland een heilig iets en zo'n stadion een heiligdom. Wel... een kerk... een Godsgebouw... Gods heiligdommen zijn voor deze mensen een dierbare plaats. Spreek er dan met wat meer respect over a.u.b. IK werd echt geraakt door uw reactie...
m (1-1-2015 om 23:41)
hoeft zo ie zo niet altijd aangestoken te zijn kan kortsluiting zijn verdwaalde pijl etc etc i.v.m. hoe sterk en waar de wind staat ik ga van het laatste uit ik denk vuurwerk. wat ik ook vind is dat bij dichtbebouwde / bewoonde plekken met zulke oude historische of monumentale gebouwen gewoon een vuurwerkverbod moet gelden zeker als het oude gebouwen betreft als deze kerk die vliegen namelijk sneller en makkelijker in brand omdat in 1900 nog veel hout werd gebruikt. Enne voor meneer k als de politie/brandweer/zorgverleners kapot bezuinigd wordt dan krijg je dit soort taferelen je moeten echt niet denken dat jullie veilig zijn de overheid kan dat nooit garanderen politie kan niet over tegelijkertijd zijn het zijn geen superhelden. denk na.
Anna (1-1-2015 om 22:17)
@simone, denkt u ook zo als uw huis afbrand? Het is zonde van zo een mooi monumentaal gebouw, en velen zullen er herinneringen aan hebben. Gelukkig wel ja dat er geen slachtoffers zijn. @k. U zegt bijna dat de oorzaak ligt bij zwaar Pools vuurwerk! Het kan geen verdwaalde verlate legale vuurpijl zijn of kortsluiting? Sterkte voor iedereen die betrokken was bij deze kerk.
Mark (1-1-2015 om 22:13)
@K Politie was druk bezig vanwege Gerucht dat er geschoten zou worden sorry voor je gebouwtje mensen levens gaan voor word timmerman en herbouw het
Murk van Stralen (1-1-2015 om 21:15)
Ik vind het spijtig dat de kerk van Hoek is afgebrand hij hoorde bij het dorp ik vind dat dit de uitstraling van een dorp is , ik ben hier opgegroeid en die kerk is ook een deel van mijn leven ik hoop dan ook dat hij weer wordt herbouwd in de oude stijl met een toren , ik wens dan ook het kerkbestuur sterkte toe in de komende tijd , misschien een optie om aan de makelaar die de oude katholieke kerk in de verkoop heeft te vragen het kerkbestuur te helpen met een tijdelijke oplossing om deze kerk tijdelijk tot er een oplossing gevonden is beschikbaar te stellen voor de gelovigen om toch hun kerkdiensten te kunnen voortzetten . Nogmaals veel sterkte toegewenst . Een oude Hoekenaar .
Hvg (1-1-2015 om 17:48)
Bedankt voor je reactie "k" ik hou wel van mensen met een mening.. Uit de kunst
Cookie-instellingen beheren