Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Rustige jaarwisseling, 70 brandjes

Toegevoegd: 01-01-2015, 16.05 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De jaarwisseling is in Zeeland rustig verlopen. Dat zeggen de hulpdiensten na afloop van de nieuwjaarsnacht. De brandweer rukte in totaal zo'n zeventig keer uit.

In de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant hebben zich  afgelopen nacht volgens een woordvoerder geen grote calamiteiten voorgedaan. "Wel werden tussen uur 17.00 uur en 06.30 uur 37 aanhoudingen verricht voor uiteenlopende feiten zoals vernieling, openbare dronkenschap, openlijke geweldpleging, niet voldoen aan bevel of vordering of bezit verdovende middelen."

Alcohol
Dronkenschap zorgde ook in Goes voor problemen. Daar moesten twee mannen worden aangehouden nadat zij zich hadden misdragen bij een café op de Grote Markt. Het tweetal viel onder invloed van veel alcoholgebruik cafébezoekers lastig en was daarom het café uitgezet. Op straat bleven de mannen zich echter misdragen en één van hen greep zelfs de café-uitbater bij de keel. Opgeroepen agenten hielden het duo, bestaande uit Goesenaren van 34 en 40 jaar oud, vervolgens rond 01.00 uur aan. Een 30-jarige vrouw uit Ovezande probeerde de aanhoudingen te voorkomen en werd eveneens aangehouden.

Brandjes
De brandweer rukte in totaal zo'n zeventig keer uit. Dat was met name nodig om buitenbranden en brandende containers, prullenbakken en coniferenhagen te blussen. De meldingen kwamen volgens de Veiligheidsregio Zeeland met name uit Vlissingen, Middelburg en Terneuzen.

Gewonden
Er zijn volgens de Veiligheidsregio Zeeland ook twee ambulance-inzetten geweest die direct gerelateerd waren aan de jaarwisseling. Beide patiënten zijn ter plaatse behandeld aan hun verwondingen. Eén van die ongelukken deed zich voor in de Middelburgse wijk Mortiere. Bij het John Lennonplein werd rond 00.15 uur iemand geraakt door vuurwerk.

Tijdens de jaarwisseling zijn er volgens de woordvoerder geen incidenten geweest waarbij geweld tegen politie- brandweer- of ambulancepersoneel aan de orde was. 

Bekijk ook onze terugblik op 2014: Het videojaaroverzicht 2014!

Berichtgeving nieuwjaarsdag:
- Geen grote branden tijdens jaarwisseling
Auto ontploft in Middelburgse woonwijk  
Vuurwerk ontploft in café Rilland
Felle autobrand in Vlissingen  
Buitenbrand in Vlissingen  
Felle brand in 's-Heer Arendskerke  
Flinke brand in schuur 's-Gravenpolder  
Brandje onder dak woning Goes 
Felle autobrand in Middelburg  
Nog geen grote calamiteiten jaarwisseling

Berichtgeving oudejaarsdag:
Autobanden in brand Middelburg    
Autobanden in brand Goes  
Brandweer blust buitenbrand in Middelburg    
Buitenbrand in Nieuw- en Sint Joosland  
Buitenbrand in park Arnemuiden    
Wederom autobanden in brand Arnemuiden    
Arrestatie bij vreugdevuur Krabbendijke 
Autobanden in brand in Arnemuiden  
Eerste brandjes op oudjaarsdag    
Felle brand in coniferenhaag    


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (2-1-2015 om 10:51)
@Jan , je noemt net mijn grootste wens op, ben wel klaar met al die aso's om me heen.
arh (2-1-2015 om 08:20)
@cor ik als honden bezitter heb totaal geen problemen met vuurwerk als je honden geen 8 uur tegen vuurwerk kan en het word verboden dan 1 ding ook honden verbieden daar 99% van nl voor door al die stront overal als nou echt 85% tegen is waarom denk je dan dat er nog zo veel vuurwerk word afgestoken en verkocht alleen aan die 15% begrijp me niet verkeerd ik ben voor om zone in te stellen later afsteek tijden maar verbod is onzin ik heb zelf gezien honden zijn niet bang maar worden bang gemaakt door aandacht te geven op momenten dat ze bang zijn dat is slecht ga je de onweer ook verbieden of niet
Rick (1-1-2015 om 20:30)
Geen incidenten tegen ambulance, politie of brandweer volgens woordvoerder? Maar op andere nieuws sites lees je wel dat in de Hyacintenlaan Vlissingen de brandweer wel degelijk is belaagd met vuurwerk en dat de politie ter plaatse kwam met wel 5 a 6 auto's...........
cor (1-1-2015 om 18:06)
Stem op GroenLinks - SGP - of Partij voor de Dieren, gelukkig is de nachtmerrie voor ons en ons hondje weer voorbij Trouwens. in de polder is het ook niet rustig. 85% is tocht tegen vuurwerk? leve de democratie.
HJ (1-1-2015 om 17:48)
Ik kan dit niet echt rustig noemen. Als de brandweer al 70 keer meot uitrukken zijn ze goed bezig geweest.
jan (1-1-2015 om 17:14)
jw helemaal alleen in de polder gaan wonen zonder buren en nooit meer je huis uitkomen, dan heb jij lekker rust.
Cookie-instellingen beheren