Weerbericht:
Zonnig en warm zomerweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Geen asbest vrij bij verwoestende kerkbrand

Toegevoegd: 01-01-2015, 17.08 uur
De kerk is volledig door de brand verwoest.
De kerk is volledig door de brand verwoest.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

HOEK - Bij een verwoestende brand in het kerkgebouw aan de Langestraat in Hoek is geen asbest vrijgekomen. Metingen van de brandweer hebben dat uitgewezen.

Volgens de brandweer hoeven omwonenden hun ramen, deuren en mechanische ventillaties niet meer gesloten te houden. Buurtbewoners die werden opgevangen in een nabij gelegen school konden rond 16.45 uur weer naar huis. De gemeente gaat de betrokkenen verder informeren over de verdere afhandeling van de brand.

De brand werd rond 12.35 uur opgemerkt. Het dak van de de kerk aan de Langestraat was al snel verwoest. De brandweer probeerde nog om de toren van de kerk te redden, maar even later sloegen ook daar de vlammen uit. Instortingsgevaar De brandweer kon niets anders doen dan toekijken hoe het dak van de kerktoren vanzelf in vlammen opging en uiteindelijk instortte. Niemand raakte gewond. De gemeente gaat de omgeving van de kerk afzetten met hekken in verband met verder instortingsgevaar.

De afgebrande kerk werd gebruikt door de Protestantse gemeente. De kerk was ruim 100 jaar oud. In de kerk stond bovendien een preekstoel van rond het jaar 1600.  De dienst van komende zondag wordt waarschijnlijk in een andere kerk in het dorp gehouden.

Zie ook:
- Dak kerktoren ingestort door brand (01-01-2015)
Grote brand in kerk Hoek (01-01-2015)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750