Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
21 files van totaal 95 km

Stremming treinverkeer na aanrijding

Toegevoegd: 02-01-2015, 22.04 uur - Update: 03-01-2015, 11.00 uur
Door: Roland de Jong

'S-HEER ARENDSKERKE - Het treinverkeer tussen Goes en Middelburg is vrijdagavond gestremd geweest als gevolg van een fatale aanrijding op het spoor ter hoogte van 's-Heer Arendskerke.

Rond 20.30 uur kwam tussen de spoorwegovergangen aan de Vlaamseweg en de Ankerveersedijk een trein van de Nederlandse Spoorwegen in botsing met een persoon. Twee ambulances, een brandweerploeg en een traumahelikopter werden opgeroepen om hulp te verlenen. Zij konden echter niet veel meer voor het slachtoffer doen.

Na de aanrijding werd direct het treinverkeer stilgelegd. De extra reistijd bedroeg meer dan 60 minuten. Prorail meldde rond 22.00 uur dat de verstoring naar verwachting rond 23:00 uur verholpen zou zijn. De stremming zou uiteindelijk echter nog flink wat uitlopen: pas in de nacht kon het treinverkeer weer worden hervat.

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
maria (4-1-2015 om 14:53)
als hulpverlener zijn we heus wel wat gewend maar het belangrijkste in ons beroep is een mens redden en als dit niet goed afloopt is dit voor ons vreselijk te noemen maar we moeten dan ,,gewoon,, verder naar een volgende patient om die weer het leven te redden en wat betreft eventuele zelfdoding hoeft het niet zo te zijn dat een stoffelijk overschot niet meer intact is na een aanrijding met een trein....en zoiets is altijd vreselijk om mee te maken en zeker voor een treinmachinist die machteloos is omdat hij niet meer kan stoppen op tijd....ik wil sommige mensen hier op het hart drukken om niet te oordelen over een mens die zoiets doet want een ziekte kun je niet altijd zien ..veel sterkte voor meneer en zijn kindjes en familie gewenst
L. (4-1-2015 om 14:20)
Te triest voor woorden hoe sommige mensen altijd hun oordeel klaar hebben!! Heel veel sterkte voor de nabestaande.
J (4-1-2015 om 12:27)
Hoi, iedereen kan en mag bepaalde gedachten hebben over t voorval. 1 ding wil ik kwijt dit is verschrikkelijk en de gebeurtenis is extreem. Een moeder van twee zeer jonge kinderen een vriendin van een goed mens. Samen een enorm gelukkig gezin. Natuurlijk is t enorme klap voor de mensen die t voorval moeten opruimen. Ik wens iedereen heel veel sterkte vooral familie dr vriend en kids.
R (4-1-2015 om 09:44)
Mijn reactie is niet bedoeld om te kwetsen , alleen er zijn lezers die de ogen sluiten voor de waarheid. er zijn nu eenmaal mensen die er uit willen stappen en daar is "GEEN "nette of normale oplossing op dit moment denk daar maar eens over na. Praat maar eens met nabestaanden , of hulpverleners. En ja ik weet helaas wel waar ik over praat van beide kanten zelfs ....
ikke (3-1-2015 om 22:27)
Het komt misschien heel erg hard over, maar de reactie van R vind ik ook niet verkeerd. @Astrid, ik denk niet dat jij beseft wat voor impact het heeft. Als je iemand van het spoor moet "schrapen", het klinkt heel cru maar zo is het wel. De nabestaanden kunnen de. Persoon vaak niet meer zien, en de gedachte dat je geliefde op deze afschuwelijke manier aan zijn einde is gekomen........ vreselijk! Dus een euthanasie pil zou een "prettiger" oplossing zijn voor de persoon zelf, nabestaanden en eventueel hulpverleners.
m (3-1-2015 om 19:49)
Beste S, ik vind de reactie van R juist heel raak. Zo'n pil zou een veel humanere manier van zelfdoding zijn dan er mennsen een trauma mee op te zadelen. Het enige probleem van zo'n pil, het moet niet te impulsief beschikbaar zijn! De mensen die serieus met deze gedachten rondlopen komen toch wel aan hun eind. Maar dan zijn er altijd externen de dupe. 'een ervaringsdeskundige'
Cookie-instellingen beheren